Naslovnica Trendi Presenečenje letošnje Evrovizije Konstrakta prihaja v Letni vrt

Presenečenje letošnje Evrovizije Konstrakta prihaja v Letni vrt

Avtor: Spletno Uredništvo
Prve dni septembra bo na Letnem vrtu Gala hale nastopila srbska pevka Konstrakta, ki je presenetila na zadnji Evroviziji in tam zasedla visoko peto mesto. Za umetniškim imenom Konstrakta se skriva Ana Đurić, ki je šele tik pred izbruhom pandemije stopila na samostojno glasbeno pot.
Presenečenje letošnje Evrovizije Konstrakta prihaja v Letni vrt

Konstrakta septembra prihaja v Letni vrt Gala Hale (foto: Kosta K. Đuraković)

Kljub dejstvu, da se je doslej na prostorih AKC Metelkova mesto zvrstila pisana paleta med seboj izjemno raznolikih glasbenih dogodkov, pa je vendar presenečenje, da bo prve dni septembra na Letnem vrtu Gala hale nastopila petouvrščena z zadnje Evrovizije – ‘Konstrakta’. Konstrakta se sicer imenuje Ana Đurić in je srbska pevka oz. kantavtorica, ki se je šele leta 2019 odločila za samostojno glasbeno pot.

»Z veseljem sporočamo, da bomo na Letnem vrtu Gala hale v sklopu 29. obletnice AKC Metelkova mesto, v četrtek, 8. septembra 2022, gostili srbsko umetnico, ki je v letošnjem letu dodobra prevetrila evrovizijske kanale in na koncu zasedla visoko peto mesto, Konstrakto. Konstrakta bo na koncetru predstavila tako svoje solo pesmi, kot tudi največje hite svojega benda ‘Zemlja gruva’, ki jo spremlja,« so sporočili z Društva Kapa.

Zanimivo, Ana je bila vse do leta 2019 glavna vokalistka prav te indie-pop skupine, katera je bila sicer ustanovljena že leta 2007. Sedaj pa je skupina ‘Zemlja gruva’ očitno postala spremljevalni bend svoje bivše pevke, kar je nedvomno zelo redek, če že ne kar enkraten pojav na vsej mednarodni glasbeni sceni. Prav tako pa bo koga najbrž presenetilo, da so vstopnice za septembrski ljubljanski koncert Konstrakte že naprodaj…

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.