Naslovnica Šport Estonke so se oddolžile Slovenkam, na vrsti so Portugalke

Estonke so se oddolžile Slovenkam, na vrsti so Portugalke

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je včeraj pričela nastope v drugem delu srebrne evropske lige in v gosteh tesno izgubila v Estoniji s 3:2 . Naše že v soboto v Mariboru čaka naslednja tekma proti Portugalkam, kjer pa si ne smejo več privoščiti poraza.
Estonke so se oddolžile Slovenkam, na vrsti so Portugalke

Prizor s tekme Estonija : Slovenija (foto: OZS/CEV)

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je včeraj v prvem nastopu v drugem delu srebrne evropske lige gostovala v estonskem mestu Tartu, kjer se je s pomerila z domačo izbrano vrsto. Slovenija je sicer v prvem delu tekmovanja v Mislinji premagala Estonijo s 3:2 (18, -18, -23, 22, 11), tokrat pa so se našim Estonke oddolžile z enako mero in na koncu dramatične tekme zmagale s 3:2 (25, 20, -25, -23, 10).

»Žal se nam v petem nizu ni izšlo po naših pričakovanjih. Estonke so nas z dobrimi servisi prisilile v napake na našem sprejemu. nekaterih žog nismo izkoristile, grešile smo pri servisih in to je na koncu prevesilo zmago na njihovo stran. Zdi se mi, da bi lahko izkoristile priložnosti v prvem nizu, sploh glede na njihovo slabšo igro. A je, kar je. Sprijazniti se moramo s tem, kar je in iti naprej,« je po tekmi dejala reprezentantka Eva Zatkovič.

Slovenija je tako po petih doslej odigranih tekmah pri dveh zmagah in ima šest točk. Slovenske odbojkarice, ki jih vodi italijanski selektor Marco Bonitta, v soboto v mariborski dvorani Lukna ob 19.30 čaka naslednja tekma proti Portugalkam. Portugalska je na lestvici prva in ima 13 točk, vseeno pa mora Slovenija na vsak način zmagati, če se želi še naprej potegovati za prvi dve mesti v skupini, ki vodita v finale tekmovanja.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.