Naslovnica Trendi V Letni vrt prihaja madžarski duo Meszecsinka

V Letni vrt prihaja madžarski duo Meszecsinka

Avtor: Spletno Uredništvo
Prihodnji četrtek bo Društvo Kapa v svoj Letni vrt pripeljalo madžarski duo Meszecsinka, katerega razpoznavni znak je zmes jazza, folka, psihedeličnega etna in world fusiona oz. ‘fjužna’.
Sveža fotografija z enega zadnjih nastopov dua Meszecsinka (foto: FB Meszecsinka)

V četrtek, 11. avgusta, bo Letni vrt Gale Hale gostil madžarski duo Meszecsinka. Ime je sicer bolgarskega porekla in z veliko ‘Hungario’ nima prav ničesar, vendar pa je na koncertnem nastopu glasba precej bolj pomembna od imena skupine. Sicer je Meszecsinka trenutno duo (v preteklosti je na koncertih igrala tudi kot skupina s štirimi člani), katerega glasba predstavlja zmes jazza, folka, psihedeličnega etna in world fusiona oz. ‘fjužna’.

»Hipnotično glasbo Meszescinke, male lunice po bolgarsko, odlično nadgrajuje transcendentalen vokal pevke Annamárie Oláh, ki skupaj z odličnim bendom ustvarja starodavno, magično, divjo in surovo atmosfero, ki bo v že tako ali tako precej čarovniškem vrtu Gala hale, brez pretiravanja, pustila močan vtis na vse, ki se boste na koncert odločili priti,« so napisali v napovedniku Društva Kapa.

Pojasnili so še, da Madžarska premore veliko kakovostnih skupin, ter da se jih veliko giblje v vodah istega vira kot Meszecsinka. Med temi bendi so posebej omenili skupino Korai Öröm, ki jo je prav tako ustanovi Emil Biljarszki. Koncert Meszecsinke se bo sicer pričel ob 21. uri, za spremljevalno glasbeno kuliso bo poskrbel Desi Mir (Zvukojebina/Channel Zero/Mizzart).

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.