Naslovnica Trendi V kinodvorane se vrača Drakula

V kinodvorane se vrača Drakula

Avtor: Spletno Uredništvo
Ta teden se v kina vrača ena največjih zvezda iz žanra grozljivk – Drakula. Prihajajoči film se imenuje ‘Drakula: Prebujeno zlo’ in govori o potovanju trgovske ladje Demeter proti Londonu, ki pa se zaradi prisotnosti nenavadnega tovora kmalu spremeni v nočno moro.
V kinodvorane se vrača Drakula

Temačen prizor s plakata za film ‘Drakula: Prebujeno zlo’ (foto: FB Blitz Slovenija)

Ljubitelji grozljivk bodo v naslednjih dneh zagotovo prišli na svoj račun. V slovenske kinematografe bo namreč v četrtek, 24. avgusta, končno le priplula nova filmska produkcija, ki nosi naslov ‘Drakula: Prebujeno zlo’, oziroma v angleškem originalu ‘The Last Voyage Of Demeter’. Gre za filmsko priredbo (enega) poglavja najbolj slavne knjižne uspešnice avtorja Brama Stokerja – ‘Drakula’.

»Zgodba govori o trgovski ladji, po imenu Demeter, ki pluje v London in prevaža zasebni tovor – 50 neoznačenih lesenih zabojev. Na potovanju se ladijski posadki, ki poskuša preživeti že tako naporno potovanje, dogajajo izredno nenavadne stvari, ki jih vsako noč spremlja neusmiljena zlobna prisotnost na krovu. Ko Demeter končno doseže obale Anglije, je to le še zoglenela, zapuščena razbitina, na kateri ni sledu o posadki,« razkriva napovednik.

Film ‘Drakula: Prebujeno zlo’ je nastal v režiji Andréa Øvredala, v njem pa glavne vloge igrajo Corey Hawkins, Aisling Franciosi, Liam Cunningham, Javier Botet in David Dastmalchian. Film se ponekod po svetu že nekaj dni predvaja po kinodvoranah, prve kritike naj bi bile zelo pozitivne. Tako si je baje film že ogledal in ga pohvalil tudi Stephen King osebno. On pa je najbrž najbolj strokovno podkovana oseba za ocenjevanje grozljivk na celem svetu.

 

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.