Naslovnica Gospodarstvo Kdo si bo po novih kriterijih zaslužil več in kdo manj zvezdic

Kdo si bo po novih kriterijih zaslužil več in kdo manj zvezdic

Avtor: Spletno Uredništvo
S Turistično gostinske zbornice Slovenije in Slovenske turistične organizacije prihaja obvestilo, da se bodo kmalu posodobili kriteriji pri kategorizaciji nastanitvenih obratov. Sicer še ni znano, kako bodo po novem razdeljene ‘zvezdice’, gre pa za skupno evropsko akcijo, saj bi radi poenotili ocene za kakovost hotelov.
Kdo si bo po novih kriterijih zaslužil več in kdo manj zvezdic

Portoroška obmorska aleja hotelov (foto: SJ)

S Turistično gostinske zbornice Slovenije (TGZS) in s Slovenske turistične organizacije (STO) so najprej spomnili, da evropsko združenje Hotelstars Union že več kot deset let poskuša poenotiti kategorizacijo hotelov po vsej Evropi in tako omogočiti realno medsebojno primerjavo kakovosti hotelskih objektov in nudenih storitev. Slovenija je že dobrih pet let članica tega združenje, ki je prvotno štelo 7, danes pa šteje že 20 držav.

»Fokus družine zvezdic je usklajena klasifikacija hotelov s skupnimi kriteriji in postopki za ustvarjanje transparentnosti in varnosti za gosta, hkrati pa tudi za krepitev ugleda in kakovosti hotelirstva ter s tem hotelskega trženja. Slovenijo v združenju zastopa Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport, aktivnosti s področja kategorizacije nastanitvenih obratov pa izvaja Turistično gostinska zbornica Slovenije,« so pojasnili s STO in TGZS.

Dodali so, da sicer pravkar še poteka faza zbiranja predlogov za posodobitev kriterijev kategorizacije, vendar se bo že kmalu zaključila in predlogi bodo nato strokovno analizirani že konec tega meseca. Sicer so bili v osnutek analize že vključeni tudi predlogi, ki sta jih posredovala TGZS in Združenje hotelirjev Slovenije (ZHS).

Ko bo dokument dobil zaključno obliko, bo TGZS o ažuriranih kriterijih takoj obvestila slovensko javnost, s posebnim poudarkom na turistično stroko. Sledilo bo namreč preverjanje, kdo si po novih kriterijih zasluži več in kdo manj zvezdic.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.