Naslovnica Slovenija Lendavski Festival Vinarium že trka na vrata

Lendavski Festival Vinarium že trka na vrata

Avtor: Spletno Uredništvo
Vse bolj prepoznavni in priljubljeni Festival Vinarium bo letos v Lendavi potekal od četrtka 24. avgusta do sobote 2. septembra. Festival ponuja številne dogodke, od katerih sta najbolj obiskana ‘Bogračfest’ in ‘Lendavsko trgatev’, tokrat pa bodo posebej obeležili 450. obletnico prve natisnjene knjige na tem območju.
Lendavski Festival Vinarium že trka na vrata

En od bolj zanimivih prizorov z lanske etnološke povorke (foto: Občina Lendava)

V Lendavi so najbrž potegnili zelo dobro potezo, ko so se odločili, da več poletnih zabavnih, kulturnih in gastronomskih dogodkov združijo v eno celoto in jih umestijo pod okrilje ‘Festivala Vinarium’. Zaključek poletja bo tako minil v znamenju desetdnevnega (od četrtka, 24. avgusta, pa vse do sobote, 2. septembra) dogajanja ob stolpu Vinarium, ki je od leta 2015 postal pravcati pomurski turistični magnet.

Organizatorji so letos že za dneve pred Bogračfestom pripravili pester program, ki ga bo zaključila mednarodna znanstvena konferenca z naslovom ‘450 let prve tiskane knjige v obdobju reformacije v Dolnji Lendavi’. »Že kar tradicionalni pa so postali ‘Etno večeri’, v sklopu katerih se bo v 5 zaporednih večerih na letnem odru Gledališke in koncertne dvorane Lendava predstavila romska, slovenska, madžarska, hrvaška in srbska kultura. 

Obiskovalcem bodo poleg pestrega programa na odru ponudili tradicionalno kulinariko na stojnicah. Lendavske gorice so dom dobrih vin, ki jih bodo obiskovalcem ponudili na Večeru lendavskih vin, z razstavo, okušanjem in predstavitvijo nagrajenih vin,« so najavili z Zavoda za turizem in razvoj Lendava. Osrednja prireditev Bogračfesta pa bo tekmovanje okrog 100 ekip, ki se bodo v soboto 26. avgusta pomerile za osvojitev prestižnega naziva ‘mojster bograča‘.

Tedaj bo potekal tudi pester spremljevalni program za otroke s ‘sladko ulico’, zabavo na mestnem odru, ‘kulinarično ulico’ ter večernim koncertnim dogajanjem s skupino Zlata žila in Mladenom Grdovićem. Naslednji dan bo namenjen aktivnejšim udeležencem, ki bodo v sklopu Teka Vinarium tekli po 244 stopnicah stolpa. Dogajanje na festivalu se bo nato zaključilo v soboto, 2. septembra, ko bo na vrsti Lendavska trgatev.

Ta praznik vinogradnikov bo ponudil etnološko povorko z več kot 800 udeleženci, pester spremljevalni program z lokalno kulinariko, animacijski program za otroke, ‘pravljično dvorišče’ ter folklorni program, kjer se bodo predstavili nastopajoči iz Slovenije, Madžarske, Srbije in Hrvaške. Festival Vinarium se bo iztekel z zabavnim glasbenim programom, ki bo trajal pozno v noč.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.