Naslovnica Trendi V kina prihaja španska komedija Dobri šef

V kina prihaja španska komedija Dobri šef

Avtor: Spletno Uredništvo
Ena od filmski novost tega tedna je film ‘Dobri šef’. Gre za špansko komedijo, za katero je scenarij napisal in jo tudi režiral večkrat nagrajeni Fernando Leon de Aranoa.
V kina prihaja španska komedija Dobri šef

Tudi iz starih tehtnic lahko nastane zabavna komedija (foto: kolosej.si)

Jutri v slovenske kinematografe prihaja španska komedija ‘Dobri šef’. Film je letos prišel v ožji izbor za nagrado Oskar v kategoriji mednarodnih filmov, kar niti ni tako presenetljivo. Scenarij za film je namreč napisal Fernando Leon de Aranoa, ki je zgodbo potem tudi režiral. Fernando je namreč že večkrat nagrajeni režiser, katerega filmi se udeležujejo znanih festivalov Sundance, Berlin in San Sebastian.

Leon de Aranoa je v preteklosti posnel tudi vrsto odmevnih dokumentarcev, v prostem času pa se posveča še slikarstvu, ilustratorstvu in pisateljstvu. Zgodba komedije ‘Dobri šef’, ki jo v Sloveniji distrubuira podjetje Fivia, pa govori o lastniku podjetja za proizvodnjo industrijskih tehtnic. Slednji se v pričakovanju obiska komisije, katera podeljuje nagrado za odličnost, nameni pravočasno rešiti vse težave svojih zaposlenih.

 »Satira o karizmatičnem in manipulativnem vodji tovarne industrijskih tehtnic je ob rekordnih 20 nominacijah v 17 kategorijah dobila šest kipcev za špansko filmsko nagrado goya, med drugim za najboljši film, režijo, izvirni scenarij in glavno moško vlogo. Društvo španskih filmskih scenaristov je letos podelilo nagrado za najboljšega igralca Javierju Bardemu (hkrati je prejel še 12 nominacij),« še razkriva napovednik filma.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.