Naslovnica Šport Roglič kot kapetan na Vuelto, Dumoulin pa v penzijo

Roglič kot kapetan na Vuelto, Dumoulin pa v penzijo

Avtor: Spletno Uredništvo
V petek se pričenja 77. Kolesarska dirka po Španiji, od včeraj pa je jasno, da bo na njej nastopil tudi zmagovalec zadnjih treh izvedb te dirke – slovenski as Primož Roglič. Medtem pa se je od kolesarjenja poslovil drugi veteran moštva Jumbo Visma Tom Dumoulin.
Roglič kot kapetan na Vuelto, Dumoulin pa v penzijo

Jumbo Visma je imela doslej v ekipi zlatega, srebrnega in bronastega s kronometra na OI v Tokiu (foto:FB Jumbo Visma)

Kolesarsko moštvo Jumbo Visma je včeraj oznanilo imena osmih kolesarjev, ki bodo branili rumeno-črne barve ekipe na prihajajoči Kolesarski dirki po Španiji. Med njimi je tudi slovenski as Primož Roglič, za katerega se po poškodbi in dostopu na letošnji Dirki po Franciji ne vedelo, ali bo sploh lahko nastopil na tej prestižni tritedenski dirki, ki jo je zmagal zadnja tri leta zapored. Primož Roglič je očitno zdrav in v dobri formi.

“Veseli smo, da lahko Primož starta na Vuelti po hudi poškodbi na Dirki po Franciji. Logično, da ni imel najboljših priprav, vendar ga zaradi tega, kako se je uspel pripraviti, zelo spoštujemo. Imamo dobro in uravnoteženo ekipo, ki lahko optimalno podpira Primoža na vseh področjih,” je o povratku kapetana Primoža in sestavi ekipe povedal športni direktor moštva Jumbo Visme Merijn Zeeman. Kolesarska dirka po Španiji se sicer pričenja že v petek (19. avgusta).

Začetek dirke pa bo precej drugačen, kot smo ga zadnja leta vajeni na Vuelti. Namesto starta navkreber po španskih hribih bo tokrat prva etapa moštveni kronometer, ki bo na sporedu precej bolj položni Nizozemski. To bo tudi lepa priložnost, da nizozemska ekipa Jumbo Visma dirko prične z domačo zmago. Letošnja 77. izdaja Vulete bo sicer obiskala tudi Belgijo, nato pa bo v Španiji trajala vse do 11. septembra.

Istega dne, ko so 32-letnega olimpijskega prvaka v kronometru Primoža Rogliča potrdili za kapetana Jumbo Visme na prihajajoči Vuelti, pa se je od kolesarjenja poslovil drugi veteran moštva, olimpijski podprvak v kronometru, 31-letni Nizozemec Tom Dumoulin. Bo pa na petkovem startu v ekipi Jumba Visme njen tretji veteran – 32 letni Avstralec Dennis Rohan, sicer za Primožem in Tomom bronasti na zadnjem olimpijskem posamičnem kronometru v Tokiu.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.