Naslovnica Trendi V kina prihaja film o življenju izjemnega Davida Boweieja

V kina prihaja film o življenju izjemnega Davida Boweieja

Avtor: Spletno Uredništvo
Ta teden bo v slovenske kinematografe vstopil odličen film o vrhunskem glasbeniku in umetniku Davidu Bowieju. Gre za prvi uradno odobreni biografski dokumentarec z naslovom ‘Moonage Daydream’, ki so ga pripravljali več kot 5 let, v njemu pa so uporabili vrsto do sedaj še neobjavljenih posnetkov.
V kina prihaja film o življenju izjemnega Davida Boweieja

Kalejdoskopski posnetki so bili značilni za 70. leta, oranžna barva pa je bila Bowijeva ideja (foto: kolosej.si)

‘Moonage Daydream’ je film o življenju in genialnosti britanskega glasbenika in multi-umetnika Davida Bowieja. Film je režiral Brett Morgen, ki je tudi spisal scenarij in bil tudi producent filma. V tem izjemno kakovostnem biografskem dokumentarnem filmu so se potrudili tudi z iskanjem starih posnetkov z nastopov Davida Bowieja, ki doslej niso bili še nikoli predvajani v javnosti.

»Dokumentarec Moonage Daydream je prvi posthumni film o Bowieju, ki so ga skrbniki pevčeve umetniške zapuščine odobrili. Režiserju Morgnu so leta 2017 omogočili dostop do pevčeve obsežne zbirke, v kateri so redke in še nikoli videne risbe, posnetki, filmi in dnevniki, njegova ustvarjalna dela in osebni arhivi pa obsegajo več kot pet milijonov primerkov umetniških del,« razkriva napovednik. Film ‘Moonage Daydream’ je bil sicer poimenovan po Bowijevi istoimenski skladbi.

Brett Morgen je ta film pripravljal več kot 5 let, saj se je lotil tudi zvočne kulise, animacije in barvne palete. Pomembna dela ekipa sta bila še Bowiejev sodelavec, prijatelj in glasbeni producent Tony Visconti ter z Oskarjem nagrajeni mešalec zvoka Paul Massey (Bohemian Rhapsody), ki sta na novo zmiksala del materiala in tudi na novo prevedla Bowiejeve izvirnike za več različnih načinov predvajanja v kinih.

Sicer se je svetovno znani umetnik David Bowie največ ukvarjal z glasbo in s filmom, a tudi s plesom, slikarstvom, kiparstvom, pisanjem scenarijev, igro in z gledališčem.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.