Naslovnica Slovenija V Izoli se že ta konec tedna pričenja dvomesečno praznovanje

V Izoli se že ta konec tedna pričenja dvomesečno praznovanje

Avtor: Spletno Uredništvo
Občine Slovenske Istre se v teh dneh že pripravljajo na prižig prazničnih luči, poleg tega pa so za konec leta pripravile pester spremljevalni program. Najbolj so pohiteli v Izoli, kjer se bodo praznovanja začela že ta konec tedna, trajala pa bodo vse do sredine januarja.
V Izoli se že ta konec tedna pričenja dvomesečno praznovanje

Tako je bil lani decembra iz zraka videti izolski Ledeni otok (foto: Kristjan Stojakovič/kontent.si/FB Visit Izola)

Ne glede na globalno energetsko krizo in na moralne dileme o smiselnosti letošnjega okraševanja večjih javnih (in zasebnih) površin, bodo v Izoli praznične luči prižgali že ta petek, (18. novembra). In ne le to, kljub slabi vremenski napovedi z dežjem in s previsoko temperaturo bodo predvidoma uradno odprli tudi ‘Ledeni otok’ – ozko ledeno stezo in s tem tudi ves spremljevalni program v parku Pietra Coppa.

»Dober teden kasneje, v soboto, 26. novembra, bo v Kopru zasijala Fantazima. Prižig luči bodo obeležili z nastopom italijanske pevke, igralke in TV voditeljice Cristine D’Avene. Poleg osrednjega dogodka na Titovem trgu bo istega dne v Taverni zaživelo drsališče, na Muzejskem trgu pa enodnevna zimska edicija Altroke Istra Gourmet Festivala. 2. decembra bodo luči prižgali tudi v Piranu in Ankaranu,« pravijo pri Love Istria, blagovni znamki za skupno promocijo vseh 4 občin Slovenske Istre.

V občini Ankaran bodo tudi letos v središču naselja postavili večji šotor, ki bo z bližnjim drsališče tudi osrednje prizorišče prazničnega dogajanja. Prižig luči bo 2. decembra, ko bodo lučke prižgali tudi v Piranu, v Portorožu pa bodo na isti dan odprli še božično-novoletni sejem in sicer v parku hotela Kempinski Palace Portorož, ki trajal okrogel mesec. Prav tako bo v petek, 2. decembra na koprskem Titovem trgu zaživel tridnevni Miklavžev sejem.

In če ima sejem Portorož, zakaj ga ne bi imel tudi Piran? Na Tartinijevem trgu bo tako 17. decembra potekal ‘Sejem starin, domače obrti in darov narave’, od 27. decembra do 9. januarja pa bodo obiskovalci lahko drobne pozornosti za najdražje kupili še na ‘Tartinijevi novoletni tržnici’. Ljubitelji drsanja na ledu pa v piranski občini letos ne bodo prišli na svoj račun. Namesto ledenega poligona so se namreč tam raje odločili za klasično kotalkanje.

Očitno so v piranski občini edini opazili, da se je električna energija podražila in da je trenutna temperatura kake 3-4 stopinje stopinje Celzija nad novembrskim povprečjem. Zato so ocenili, da se ledenih površin ne splača pripravljat in vzdrževat, ampak so se raje odločili za kotalkališče. Poligon za kotalkanje bodo pripravili v sklopu Festivala Grando Portorož-Portorose in bo odprt od 16. decembra do 7. januarja.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.