Naslovnica Gospodarstvo Vse več Slovencev na največjem navtičnem sejmu na svetu

Vse več Slovencev na največjem navtičnem sejmu na svetu

Avtor: Spletno Uredništvo
Včeraj je na Nizozemskem svoja vrata odprl 33. navtični sejem Metstrade, na kateremu tokrat sodeluje 25 slovenskih podjetij. Ta prireditev, ki poteka v Amsterdamu, je največji sejem navtične opreme in opreme za marine na zemeljski obli, zato je tudi najpomembnejši.
Vse več Slovencev na največjem navtičnem sejmu na svetu

Skupni slovenski razstavni prostor na lanskem sejmu Metstrade (foto: Javna agencija SPIRIT Slovenija)

Navtični sejem Metstrade je lani v nizozemski prestolnici Amsterdamu obiskalo 14 tisoč obiskovalcev, letos pa jih organizatorji pričakujejo še več. Ta sejemska prireditev namreč šteje kot največji in hkrati najpomembnejši sejem navtične opreme in opreme za marine na vsem svetu. Letošnji sejem Metstrade je že 33. po vrsti, na skupnem razstavnem prostoru pa se pod okriljem agencije SPIRIT Slovenija predstavlja 25 slovenskih podjetij (lani jih je bilo 24).

To so gospodarske družbe Aplast, Astel, Bolta Leder Majster, CAP, Elektro Štumpfl, EMA, ESVA sistemi, GS, HOMEYACHT, IRM, KAAS, LXNAV, Modic Metal, Morska pot, P TEAM, Remigo, Resnik Glass, Robicomp, ROTO, Sandiline, Saitech, Sentinel Labs, Simarine in YACHTING 2000. »Sejem METSTRADE– Marine Equipment Trade Show – je namenjen predstavitvi izdelkov in opreme s področja navtike.

 Sejem je predvsem profesionalne narave, saj na njem nastopijo skoraj vsi proizvajalci navtične opreme, obišče pa ga velika večina trgovcev z navtično opremo,« so pojasnili z Javne agencije Spirit Slovenija, ki že vrsto let organizira skupno slovensko predstavitev na dogodku. Posebnost navtičnega sejma, na katerem je lani sodelovalo kar 1.105 razstavljavcev iz 44 držav, pa je nedvomno ta, da na njemu sploh ni razstavljenih plovil.

Prireditev je namreč namenjena izključno navtični opremi in opremi za marine, ne pa barkam, čolnom, ladjam, jahtam, jadrnicam in ostalim vrstam plovil. Sejem pa je za slovenska podjetja poslovno izjemno privlačen, saj tu lahko srečajo najpomembnejše kupce in partnerje s celega sveta, pri čemer organizirana skupinska predstavitev povzdiguje Slovenijo v elitno skupino proizvajalcev navtične opreme.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.