Naslovnica Svet & EU V EU se napoveduje kar 750 projektov s področja uporabe vodika

V EU se napoveduje kar 750 projektov s področja uporabe vodika

Avtor: Spletno Uredništvo
Evropsko zavezništvo za čisti vodik je napovedalo celo vrsto novih projektov, ki jih bo evropska industrija izvajala na področju vodika. Načrt vključuje več kot 750 projektov, kar zgovorno priča o ključnem pomenu, ki ga danes EU daje vodiku.
Prvi avto na vodik je nastal že leta 1807, ta Toyota FCV Hydrogen pa je iz leta 2014 (foto: smoothgroover22/flickr.com)

Evropski prehod v zeleno gospodarstvo, doseganje podnebne nevtralnosti oziroma ukinitev oddajanja vseh škodljivih emisij do leta 2050 so osrednje prioritete EU. Da se tega evropske institucije še kako dobro zavedajo, potrjuje sveža novica s Komisije EU, da se bo ‘Evropsko zavezništvo za čisti vodik’ že v naslednjih letih posvetilo celi vrsto novih projektov, ki jih bo evropska industrija izvajala na področju vodika.

Seznam namreč vključuje več kot 750 projektov, slednji pa segajo od proizvodnje čistega vodika do njegove uporabe v industriji, mobilnosti, energiji in stavbah. Objava novega dinamičnega seznama projektov pa bo tudi pripomogla k zagotoviti pregleda nad projekti na področju vodika, k oblikovanju in širitvi evropske vodikove industrije, k lažjemu mreženju in kooperaciji ter k predstavam projektov in pridobivanju vlagateljev.

»Načrt za podporo obsežnemu uvajanju tehnologij čistega vodika do leta 2030 vključuje naložbe, podporni zakonodajni okvir ter spodbujanje partnerstva med industrijo, vladami in civilno družbo. V okviru zavezništva za čisti vodik smo razvili nabor inovativnih in izvedljivih naložbenih projektov vzdolž vrednostne verige vodika, ki jih objavljamo danes. Do leta 2025 naj bi se začelo izvajati več kot 600 projektov,« je pojasnil Komisar EU za notranji trg Thierry Breton.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.