Naslovnica Šport Pričelo se je žensko rokometno svetovno prvenstvo

Pričelo se je žensko rokometno svetovno prvenstvo

Avtor: Spletno Uredništvo
S tekmo med gostiteljico Španijo in Argentino se je včeraj pričelo 25. rokometno svetovno prvenstvo za ženske. Na njem bo sodelovala tudi Slovenija, ki jo za uvod jutri zvečer čaka dvoboj s Črno goro, v naši skupini A pa sta še Angola in Francija.
Prizor z otvoritvene tekme med Španijo in Argentino (foto: FB World Women’s Handball Championship 2021)

Žensko svetovno rokometno prvenstvo, ki se je včeraj pričelo v Španiji, je že 25-to po vrsti in hkrati prvo, na katerem sodeluje kar 32 reprezentanc. Ekipe so v prvi fazi tekmovanja razdeljene v osem skupin s po štirimi izbranimi vrstami. V drugi del tekmovanja napredujejo po tri reprezentance iz vsake skupine, nato se oblikujejo štiri nove skupine s po šestimi ekipami, iz teh skupin pa se bosta le prvi dve ekipi uvrstili v četrtfinalne dvoboje.

Žensko svetovno rokometno prvenstvo se je sicer včeraj začelo s tekmo med gostiteljico Španijo in Argentino. Tekma je postregla z nepričakovano izenačenim prvim polčasom, ki se je končal z zelo nizkim rezultatom 11:10 v prid domačink, v drugem pa so po izenačenju na 12:12 španske rokometašice zaigrale na polno in povsem pregazile Argentinke, tako da je bilo na koncu kar 29:13.

Slovenijo, ki je v Španijo odpotovala šele danes dopoldan, jutri za uvod čaka dvoboj s Črno goro, v slovenski skupini A pa sta še Angola in Francija. Za slovensko žensko rokometno reprezentanco bo to že sedmi nastop na svetovnih prvenstvih. Glede forme in ambicij izbrank selektorja Dragana Adžića bo veliko povedala prav prva tekma Slovenk proti Črnogorkam, ki bo v Granollersu na sporedu jutri (petek, 3. decembra) ob 20.30.

Po obračunu s Črno goro se bodo naše v nedeljo ob 18. uri pomerile z olimpijskimi prvakinjami Francozinjami, prihodnji torek pa ob 18. uri še z Angolkami. Vse tekme bo v Sloveniji mogoče spremljati v neposrednih prenosih na TV Slovenija 2 in TV Arena Sport. Ker naša reprezentanca zaradi zdravstvenih težav posameznih rokometašic na tem SP ne bo nastopila z vsemi najboljšimi igralkami, je o realnem dometu te selekcije težko kaj napovedati.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.