Naslovnica Šport V Črnuče spet prihaja svetovna smetana odbojke na mivki

V Črnuče spet prihaja svetovna smetana odbojke na mivki

Avtor: Spletno Uredništvo

Ljubljana bo med 26. novembrom in 1. decembrom spet gostila vrhunsko odbojko na mivki. V Črnučah bo namreč na sporedu drugi ‘zimski’ turnir serije srednjeevropske zveze Mevza.

 V Črnuče spet prihaja svetovna smetana odbojke na mivki Tudi lani je bilo v Črnučah pestro ves teden (foto: SJ)

 

Middle European Volleyball Zonal Association (MEVZA) je slovenskim organizatorjem tudi letos zaupala izpeljavo zimskega turnirja, ki so ga poimenovali Beachvolley winter edition Ljubljana 2019. Na pokritih peščenih igriščih v Črnučah se bodo najboljši svetovni odbojkarji in odbojkarice na mivki, podobno kot lani, še drugič v koledarskem letu predstavili v Sloveniji. »Po avgustovskem poletnem spektaklu na Kongresnem trgu se bo svetovna odbojkarska karavana tokrat predstavila na peščenih igriščih v pokriti dvorani Športnega parka Ludus v Črnučah.

Zimska tekmovanja na mivki so v Evropi pa tudi v svetu izjemna redkost, zato ljubljanski turnir še toliko bolj izstopa,« pravijo na Odbojkarski zvezi Slovenije (OZS). Turnir Ljubljana Beachvolley Winter Edition se bo začel v četrtek, 28. novembra, s kvalifikacijskimi dvoboji. V kvalifikacijah si bo 16 dvojic v moški in 16 dvojic v ženski konkurenci skušalo zagotoviti nastop na glavnem delu turnirja. Osrednji del turnirja se bo pričel v petek, 29. novembra, nato pa se bodo v soboto in nedeljo najboljše dvojice med seboj pomerile za zmago.

Polfinalne tekme ter ženski in moški finalni obračuni bodo na sporedu v nedeljo, 1. decembra. Že v torek (26. novembra) in v sredo bodo v Črnučah gostili najboljše odbojkarice ter odbojkarje do 20 let. Zmagovalca in zmagovalki mladinskega turnirja si bodo za nagrado prislužili nastop na glavnem delu članskega turnirja. V dvorani Športnega parka Ludus v šestih dneh tekmovanja OZS pričakuje obisk okrog 2.000 gledalcev tako iz Slovenije in tujine.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.