Naslovnica Gospodarstvo Slovenska prisotnost na navtičnem sejmu v Amstredamu raste

Slovenska prisotnost na navtičnem sejmu v Amstredamu raste

Avtor: Spletno Uredništvo

Te teden bo Amsterdam gostil 32. sejem navtične industrije in opreme METSTRADE. Gre za enega največjih svetovnih dogodkov v segmentu navtike, na kateremu se bo letos skupnem razstavnem prostoru predstavilo 22 slovenskih podjetij. Letos bodo slovenski podjetniki na Nizozemskem že sedmo leto zapored in tako kot raste slovenska prisotnost, tako se širi tudi sejem. 

Slovenska prisotnost na navtičnem sejmu v Amstredamu rasteZanimivo – na navtičnem sejmu v Amsterdamu ni plovil, je pa moč najti vse ostalo, kar pri navtiki spada zraven (foto: metstrade.com)

 

Sejem METSTRADE – Marine Equipment Trade Show velja za največji in najpomembnejši sejem za navtično opremo in opremo marin na svetu,. Letos bo v Amsterdamu potekal med torkom, 19. novembra in četrtkom, 21. novembra. Na njemu običajno sodelujejo praktično vsi proizvajalci navtične opreme, obišče pa ga velika večina trgovcev z navtično opremo. To je edini sejem na svetu, ki je specializiran za navtično opremo, a hkrati na njemu ni plovil. Organizatorji sejma tudi za letos napovedujejo rekordne številke, saj na njem tokrat pričakujejo več kot 27.000 obiskovalcev. Lani se je na prireditvi predstavilo 1594 razstavljavcev iz 49 držav, obiskalo pa ga je več kot 26.000 obiskovalcev.

Skupno predstavitev slovenskih podjetij je že sedmo leto zapored pripravila javna agencija SPIRIT Slovenija, letos pa se bo na 348 m2 razstavne površine pojavilo 22 slovenskih podjetij – Astel, d. o. o., Bolta Leder Majster, Boštjan Golob s. p., CAP, d. o. o., Elektro Štumpfl, d. o. o., EMA, d. o. o., ESVA sistemi storitve, inženiring in trgovina d. o. o., Fjord, d. o. o., GS, d. o. o., HOMEYACHT Milan Milostnik s. p., Hovercraft, d. o. o., IRM, d. o. o., LXNAV, d. o. o., Modic Metal, Klemen Modic s. p., P TEAM, d. o. o., ROTO, d. o. o., Sandiline, d. o. o., Saitech, d. o. o., Sentinel Labs, d. o. o., Simarine, d. o. o., Spinaker, d. o. o., Steklarstvo Janez Resnik s. p. in YACHTING 2000 Sebastjan Bržan s. p.

»Na tem sejmu srečamo najpomembnejše kupce in partnerje s celega sveta, ki pridejo na ta sejem z namenom sklepanja novih poslov. Trg je zanimiv, saj gre za visoko specializirana podjetja. S skupinsko predstavitvijo se naša država uvršča v elitno skupino proizvajalcev navtične opreme, kar vpliva na večje zaupanje potencialnih kupcev,« je o lanski izkušnji povedal Gregor Jeretič iz podjetja Spinaker, d. o. o..

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.