Naslovnica Šport V Bukarešti Slovenija išče novo košarkarsko medaljo

V Bukarešti Slovenija išče novo košarkarsko medaljo

Avtor: Spletno Uredništvo

V romunski prestolnici se bo ta konec tedna vse vrtelo okoli košarke 3×3. Na sporedu je namreč evropsko prvenstvo. Slovenci sodijo med favorite za medalje, tekmi skupinskega dela pa bodo odigrali danes, ko jih 15. uri jih čaka obračun proti Švici, ob 19. pa še tekma s Francijo. Finalni boji bodo na vrsti že jutri.  

tri na triTekme v košarki 3X3 so precej krajše od tistih v ‘navadni’ košarki, zato je vsak met lahko usoden (foto: kzs.si) 

 

Slovenija je tokrat drugi nosilec evropskega prvenstva, v skupini B pa se bo za preboj v četrtfinale pomerila s Švico in Francijo. Slovenska reprezentanca ima sicer zelo lepe spomine na Bukarešto, saj je tam leta 2016 postala evropski prvak. Na uvodni nasprotnik Švica bo na EP nastopila brez prvega zvezdnika Natana Jurkovitza.

Če so naši v tekmi s Švico na papriju v prednosti, pa bo s Francozi po predvidevanjih precej težje. Zadnje srečanje slovenske in francoske vrste je bilo odgrano lani. Tedaj so bili na svetovnem prvenstvu na tekmi za tretje mesto boljši galski petelini.

Slovenija je najuspešnejša reprezentanca v zgodovini evropskih prvenstev. Leta 2014 so Slovenci posegli po srebrni medalji, na naslednjem EP so postali evropski prvaki, lansko evropsko prvenstvo pa so naši košarkarji ponovili uspeh iz leta 2014.

Slovenske barve bodo v Romuniji zastopali Adin Kavgić, Gašper Ovnik, Anže Srebovt ter Simon Finžgar, vodja odprave pa je Matic Vidic. Vse tekme si bodo ljubitelji lahko ogledali na spletni strani Košarkarske zveze Slovenije. 

Sicer bodo zaključne tekme EP na sporedu že jutri. V četrtfinala se bosta uvrstili prvi dve ekipi iz vsake od štirih tekmovalnih skupin. Četrtfinalni boji bodo na vrsti jutri od 12.40 dalje, prvi polfinale pričenja ob 16.40, veliki finale pa je predviden za 19. uro.   

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.