Naslovnica Šport Uspešno leto za NZS, manjkali so le uspehi članske reprezentance

Uspešno leto za NZS, manjkali so le uspehi članske reprezentance

Avtor: Spletno Uredništvo

Nogometna zveza Slovenije je kot običajno tudi letos pripravila tradicionalni novoletni sprejem, med številnimi ostalimi uglednimi gosti pa se ga je udeležil tudi predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin. Leto 2018 je bilo za slovensko krovno nogometno organizacijo uspešno na več področjih, vendar pa so neuspehi članske izbrane vrste pustili grenak priokus.  

kek 22Članska reprezentanca predstavlja vrh celotne slovenske nogometne piramide, zato bodo oči javnosti odslej uprte predvsem v povratnika na mesto selektorja – Matjaža Keka (foto: ekipa24.si). 

 

Predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Radenko Mijatović je v svojem govoru spomnil na vrhunce leta, ki se je začelo z uspešno izpeljanim Evropskim prvenstvom v futsalu v Ljubljani, na katerem je Slovenija prišla v četrtfinale in ki si ga je v Stožicah ogledalo več kot 100.000 ljudi. Prvi mož NZS je izpostavil tudi uspeh reprezentance do 17 let, ki je nastopila na evropskem prvenstvu.

Nato je spomnil na slovensko sodniško ekipo na čelu z Damirjem Skomino, ki je prvič sodelovala na svetovnem prvenstvu in tudi na reprezentanco do 21 let, ki je v kvalifikacijah za EP 2019 osvojila drugo mesto v svoji skupini. Seveda se je dotaknil tudi neuspešnih nastopov članske reprezentance v Ligi narodov, a je poudaril, da tudi v članski selekciji vse ni črno, kot se morda zdi.

“V ligi narodov Slovenija ni izkoristila priložnosti. A ne moremo biti preveč žalostni, preizkusili smo veliko mladih in naredili dobro podlago za prihajajoče kvalifikacije za EP 2020 pod vodstvom novega selektorja Matjaža Keka,” je v nagovoru dejal Mijatović. Dodal je še, da je NZS tudi v tem letu odgovorno skrbela za slovenski nogomet nasploh in da je nov uspeh doživela tudi s tem, ko ji je Uefa skupaj z Madžarsko zaupala izpeljavo Evropskega prvenstva do 21 let.

“To je nova priložnost za promocijo Slovenije v svetu,” je dejal predsednik, ki se je v zaključku govora iskreno zahvalil vsem, ki vlagajo trud za dobro slovenskega nogometa. »Hvala vsem, ki z nami ustvarjate nogometni mozaik in tudi tistim, ki nam na poti iskreno stojite ob strani. Posebej hvala zavzetim zaposlenim, zvestim pokroviteljem ter vsem prostovoljcem, ki nesebično vlagate sebe, svoje izkušnje in čas, za dobro slovenskega nogometa.« 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.