Naslovnica Trendi Uporništvo z razlogom v Deželi pridnih

Uporništvo z razlogom v Deželi pridnih

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovensko mladinsko gledališče nadaljuje s posebnim korona-programom Spletno Mladinsko. Tako je že od sobote na voljo nov posnetek debatne serije Dežela pridnih, ki se imenuje ‘Uporništvo z razlogom’, voditelj Erik Valenčič pa gosti Saro Štiglic in Larsa Podkrajška.

 Uporništvo z razlogom v Deželi pridnihSMG je zadnje tedne spet opustelo, razen vaj za nove predstave se je dogajanje v celoti pomaknilo na splet (foto: FB SMG) 

 

Slovensko mladinsko gledališče (SMG) nadaljuje s svojim posebnim programom, ki so ga prilagodili proti-koronavirusnim ukrepom. V SMG so že drugič letos prešli na izključno delovanje prek spleta, kjer sedaj pod projektom ‘Spletno Mladinsko’ predvajajo posnetke raznih gledaliških predstav in serije debatnih srečanj iz ciklusa ‘Dežela pridnih’.

Od sobote je tako na spletnih omrežjih SMG na voljo debata z naslovom ‘Uporništvo z razlogom’, v kateri voditelj Erik Valenčič gosti Saro Štiglic iz organizacije ‘Mladi za podnebno pravičnost’ ter Larsa Podkrajška z ‘Mladinske aktivistične organizacije’. Spletna povezava do videoposnetka tega pogovora bo dostopna do 19. decembra.

»…predvsem uporništvu mladih, velikokrat pripisujejo nepotrebne ideološke predznake, toda kaj, če ljudi k aktivizmu žene predvsem temeljna, povsem človeška skrb za prihodnost? Ta je med mladimi vse bolj prisotna in docela upravičena. Slogan ‘v boj za boljšo prihodnost’ se postopoma spreminja v poziv k boju, da bomo sploh imeli prihodnost,« sporočajo s SMG.

Biti aktivist za človekove pravice ali borka za varstvo okolja pogosto pomeni biti v konfliktu z vladajočim sistemom, zato se aktivisti redno soočajo z nerazumevanjem, ignoriranjem, omalovaževanjem, poskusi utišanja in celo z represijo.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.