Naslovnica Šport Selektor je objavil seznam igralcev slovenske rokometne reprezentance

Selektor je objavil seznam igralcev slovenske rokometne reprezentance

Avtor: Spletno Uredništvo

Še pred iztekom leta 2020 se na parket vrača tudi slovenska moška rokometna reprezentanca ki jo čakajo intenzivne priprave. Prve dni januarja jo namreč najprej čaka dvojni kvalifikacijski dvoboj za prihodnje evropsko prvenstvo proti Nizozemski, potem pa bo med 13. in 31. januarjem v Egiptu nastopila na svetovnem prvenstvu. Slovenski selektor Ljubomir Vranješ je pravkar predstavil svoj seznam igralcev, na njemu pa ni večjih presenečenj.  

Slovenski selektor Ljubomir Vranješ je na spletni video konferenci predstavil seznam za naslednje priprave (foto: Twitter RZS)

 

Na videokonferenci Rokometne zveze Slovenije je selektor Ljubomir Vranješ objavil seznam reprezentantov. Skupina je sicer malce večja kot običajno, delno zaradi  bojazni pred koronavirusom, delno pa zaradi tega, ker se bodo eni pripravam pridružili šele po 1. januarju. Nekatere najboljše slovenske igralce namreč čaka še nastop na zaključnem turnirju Lige prvakov, druge pa do konca decembra še zadnje letošnje tekme v nemškem prvenstvu. 

Sicer so na svežem slektorjevem spisku vratarji Klemen Ferlin, Andrej Kastelic in Miljan Vujovič, desna krila Gašper Marguč, Dragan Gajič in Blaž Janc. Janc bo igral tudi na desnem beku skupaj z Juretom Dolencem in Klemnom Cehtetom, srednji zunanji bodo Miha Zarabec, Dean Bombač, Domen Makuc in Staš Skube, leva beka sta Borut Mačkovšek in Nik Heningman, leva krila Tilen Kodrin, Darko Cingesar in Tadej Mazej, pivoti pa Blaž Blagotinšek, Matej Gaber in Matic Suholežnik.

Selektor Vranješ je prek spleta razkril še, da bo veliko igral z dvema organizatorjema igre naenkrat in da bodo naši poskusili igrati še hitreje kot doslej. Slovenska članska izbrana vrsta se bo zbrala v Laškem in začela s pripravami 28. decembra. Že prve dni januarja jo najprej čaka dvojni kvalifikacijski dvoboj za nastop na evropskem prvenstvu leta 2020 proti Nizozemski, v katerem so naši absolutni favoriti.

Enako, ali pa še bolj pomembni nastopi pa varovance selektorja Ljubomirja Vranješa čakajo med 13. in 31. januarjem, ko bodo v Egiptu nastopili na 27. svetovnem prvenstvu. Če gre vse po sreči seveda, saj je pandemija koronavirusa postavila organizatorje in udeležence prvenstva pred nove težave, oziroma jim je dodatno zapletla življenje. Slovenija bo na SP nastopala v skupini H, kjer se bo v najprej srečala z Južno Korejo, Rusijo in Belorusijo.

Skupina H bo svoje tekme odigrala v predmestju drugega največjega mesta Egipta – Aleksandrije, sicer pa bo na SP prvič sodelovalo kar 32 reprezentanc.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.