Naslovnica Trendi TV Slovenija za 1. maj napoveduje novo nadaljevanko Trigrad

TV Slovenija za 1. maj napoveduje novo nadaljevanko Trigrad

Avtor: Spletno Uredništvo
Na prvomajsko nedeljo bo na prvem programu Televizije Slovenija ob 20. uri na sporedu prvi del nove dramske nadaljevanke Trigrad, ki jo je za Uredništvo igranih oddaj Televizije Slovenija posnela produkcijska hiša Sever & Sever. Serije šteje 8 epizod, režiserka je Sonja Prosenc, v glavnih vlogah pa nastopajo Marko Mandić, Katarina Stegnar in Suzana Krevh.
TV Slovenija za 1. maj napoveduje novo nadaljevanko Trigrad

Glavni igralec Marko Mandić med snemanjem serije (foto: RTV SLO/Andrej Plos)

S Službe za komuniciranje RTV Slovenija so za nedeljo 1. maja napovedali premierno epizodo nove nadaljevanke ‘Trigrad’. Serijo je za Uredništvo igranih oddaj Televizije Slovenija posnela produkcijska hiša Sever & Sever, obsega pa kar osem 50-minutnih epizod. ‘Trigrad’ je drama s polno skrivnosti in z elementi trilerja. Režiserka serije je Sonja Prosenc, direktor fotografije Mitja Ličen, igrajo pa Marko Mandić, Katarina Stegnar, Suzana Krevh in drugi, medtem ko je glasbo prispeval Duo Silence.

»Trigrad je odročna vas v Julijskih Alpah, kjer je glavno bogastvo gozd. Les ni le temelj lesarske industrije, od katere je odvisno blagostanje vasi, ampak ima tudi višji pomen. Je kraj, v katerem se skrivajo skrivnostne in svete moči. V tem mističnem okolju sledimo zgodbi glavnega protagonista Črta (Marko Mandić), ki je še kot otrok zapustil rodno hribovsko vas, ter se po dolgih letih odsotnosti kot uspešen arhitekt vrnil nazaj z namenom prodati gozd, ki ga je podedoval po pokojnem očetu,« pravi napovednik nove serije.

Nadaljevanka ‘Trigrad’ predstavlja za Uredništvo igranih oddaj Televizije Slovenija nadaljevanje uspešne produkcije kakovostnih dramskih serij, ko so ‘Jezero’, ‘Leninov park’ in ‘Dolina rož’. Z RTV SLO so še dodali, da se je serija pred kratim tudi uspešno predstavila na mednarodnem strokovnem srečanju ‘Series Mania Forum 2022’ v francoskem Lillu. Series Mania je profesionalna platforma za ustvarjalce dramskih nadaljevank, dogodka pa se vsako leto udeleži prek 3.000 producentov, ustvarjalcev, predstavnikov TV-mrež, distributerjev in ponudnikov spletnih video vsebin.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.