Naslovnica Slovenija Serija predavanj o nevarnostih v prometu, predvsem za motoriste

Serija predavanj o nevarnostih v prometu, predvsem za motoriste

Avtor: Spletno Uredništvo
S pričetkom pomladi se pričenja tudi motoristična sezona, zato so Policijska uprava Ljubljana, Javna agencija RS za varnost prometa (AVP) in občinami Vrhnika, Medvode, Grosuplje, Zagorje ob Savi, Ribnica, Cerknica, Kamnik in Mestno občino Ljubljana organizirale serijo predavanj o (ne)varni vožnji ‘Prometne nesreče in posledice’. Poudarek bo na motoristih.
Serija predavanj o nevarnostih v prometu, predvsem za motoriste

Po vsej Sloveniji so posamezni odseki cest, kjer so nevarnosti za motoriste večje (foto: policija.si)

Brezplačna strokovna predavanja z naslovom ‘Prometne nesreče in posledice’ so namenjena predvsem uporabnikom enoslednih motornih vozil in mladim voznikom, a tudi ostalim udeležencem v prometu. Sicer slovenska Policija že od leta 2012 v sodelovanju z Javno agencijo RS za varnost prometa (AVP) izvaja projekt ‘Posledice prometnih nesreč’ za dijake srednjih šol, kjer je bil zelo dobro sprejet.

Sedaj bi radi te preventivne aktivnosti za večjo varnost udeležencev v cestnem prometu z mladostnikov razširili na vse kategorije in s šolskega na občinski nivo,  poseben poudarek pa bi namenjen voznikom različnih vrst motorjev. Motoristi so namreč med najbolj ranljivimi udeleženci v prometu, saj so padci in trki zanje zelo nevarni že ob nižjih hitrostih. Zato bo predavanje posvečeno posledicam prometnih nesreč in o priporočljivem ravnanju v prometu.

»Predavatelj, policist Tomaž Tomaževic, bo temo predstavil v interaktivnem predavanju, ki traja 45–60 minut. Sestavljeno je iz osebne izpovedbe zgodb o prometnih nesrečah, v katerih je bil posredno ali neposredno udeležen ali jih je obravnaval kot policist. S prikazom posnetkov s spleta ter drugih vsebin pokaže, kateri so vzroki in kakšne so lahko posledice prometnih nesreč,« so pojasnili s Policije.

Med predavanji bodo poudarki na prikaz vzrokov za nesreče s pomočjo videoposnetkov,  prikaz konkretnih primerov hudih prometnih nesreč v povezavi z vzroki ter zorni koti in izkušnje policistov. Vsa predavanja se bodo pričela ob 17. uri, prvo bo na 11. aprila na Vrhniki (Cankarjev dom), 12. aprila bo predavanje v Kulturnem domu Medvode, 13. aprila v Družbenem domu Grosuplje in 14. aprila v Zagorje ob Savi (Kulturni center delavski dom).

Sledila bodo še predavanja 19. aprila v Rokodelskem centru Ribnica, 20. aprila na Policijski postaji Cerknica, 21. aprila v Kamniku (Zavod Mekinjski samostan) in nazadnje še 22. aprila v prostorih Mestne občine Ljubljana (na Trgu mladinskih delovnih brigad).

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.