Naslovnica Trendi TV Slovenija je pomagala izpeljati uspešno humanitarno akcijo Pomežik soncu

TV Slovenija je pomagala izpeljati uspešno humanitarno akcijo Pomežik soncu

Avtor: Spletno Uredništvo

Nacionalna Slovenija se je ponovno izkazala v svoji vlogi javnega servisa. Televizija Slovenija je namreč v sodelovanju s Zvezo prijateljev mladine Slovenije izpeljala dobrodelni teden v podporo projektu ‘Pomežik soncu’ in tako pripomogla k temu, da so gledalci skupaj z donatorji zbrali kar 40.038 evrov.

V dobrodelnem kvizu ‘Vem!’ so Darja Groznik, Emir Jušič in Saša Kranjc zbrali dodatnih 500 evrov za otroke  (foto: Adrijan Pregelj/SOJ RTV SLO)

 

V dobrodelnem tednu je Televizija Slovenija z oddajami’ Tednik’, ‘Vem!’ in ‘Vikend paket’ podprla dobrodelno akcijo ‘Pomežik soncu’. Številke za darovanje so bile odprte od 8. do 15. aprila in v tem tednu so s pomočjo gledalcev ter ostaliih donatorjev zbrali sredstva za 7-dnevne poletne počitnice na morju za kar 191 otrok. »Iskrena hvala RTV Sloveniji, da je ponovno izkazala dobro voljo in nas podprla. Hvala tudi vsem gledalkam in gledalcem, ki ste prispevali za boljši jutri otrok in družin.

Na ZPMS verjamemo, da bomo skupaj spisali še kakšno lepo zgodbo – za srečno otroštvo vseh otrok,« je ob zaključku dobrodelnega tedna povedala nekdanja televizijka Darja Groznik, danes predsednica Zveze prijateljev mladine Slovenije (ZPMS). Poleg dobrodelnih prispevkov gledalcev so v dobrodelni izdaji kviza ‘Vem!’ dodatnih 500 evrov priigrali prav še Darja Groznik, Emir Jušič – zborovodja in ravnatelj OŠ Nove Jarše ter Saša Krajnc, voditelj Dnevnika in eden od zaščitnih obrazov informativnih oddaj na TV Slovenija.

Najbolj velikodušno donacijo je ob 20-letnici projekta Pomežik soncu je v višini 20 tisoč evrov prispevalo podjetje Lek, ki je podpornik projekta od samega začetka, z včjimi donacijami sta se dobrodelni akciji letos izkazali še družbi Bauhaus in Vzajemna. »Letošnje leto je za humanitarni program Zveze prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) – Pomežik soncu® posebno leto, saj obeležuje 20 let programa, ki omogoča otrokom počitnice na morju.

V obdobju od leta 1999 smo skozi program zbrali več kot 2 milijona evrov, na brezplačno letovanje pa je odšlo več kot 11.000 otrok. Tudi letos bi radi počitnice zagotovili čim več otrokom, zato je sleherna pomoč pri zbiranju sredstev izjemno dragocena, še posebej, ko donacija doseže tako visoko številko. Hvaležni smo Leku, ki nam stoji ob strani že od vsega začetka programa. Zato upamo, da bomo še naprej tako uspešno sodelovali in skupaj uresničevali plemenito poslanstvo,« so se zahvalili na Zvezi prijateljev mladine Slovenije. Svojo zahvalo vsem, ki so sodelovali v akciji, pa je dodala tudi RTV Slovenija.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.