Naslovnica Šport Turnir svetovne serije FIVB World Tour 1 Star Ljubljana od četrtka dalje

Turnir svetovne serije FIVB World Tour 1 Star Ljubljana od četrtka dalje

Avtor: Spletno Uredništvo

 Potem, ko se je minuli konec tedna v Kranju uspešno zaključilo letošnje državno prvenstvo v odbojki na mivki, bo Ljubljana ta konec tedna gostila prvi večji mednarodni turnir sezone, ki jo je močno zaznamovala pandemija koronavirusa.Turnir svetovne serije FIVB World Tour 1 Star Ljubljana bo podobno kot lani potekal na dveh prizoriščih in bo na izjemno visokem kakovostnem nivoju.

Turnir svetovne serije FIVB World Tour 1 Star Ljubljana od četrtka daljeSveža držvna prvaka Tjaša Kotnik in Nejc Zemljak na predstavitivi ljubljanskega turnirja (foto: Aleš Oblak/OZS)

Potem, ko se je minuli konec tedna v Kranju z zmago dvojice Zemljak-Pokeršnik v moški ter zmago para Potokar-Kotnik v ženski konkurenci izteklo letošnje državno prvenstvo v odbojki na mivki, se ta konec tedna obeta še večji spektakel in sicer z mednarodnim predznakom. Ljubjana bo namreč gostila turnir svetovne serije, imenovan ‘FIVB World Tour 1 Star Ljubljana’.

Tekmovanje bo potekalo v Športnem parku Ludus v Črnučah in tudi na Kongresnem trgu v središču slovenske prestolnice, trajalo pa bo od četrtka 30. julija, do nedelje, 2. avgusta. Kot je potrdila Odbojkarska zveza Slovenije, bo nastopilo kar 49 ekip iz desetih držav, med njimi pa bo tudi enajst slovenskih. Ker gre za prvo večjo mednarodno tekmo sezone, bodo zdravstveno-varnostne temu primerne.

»Odbojkarske boje na Kongresnem trgu si bo na tribunah lahko ogledalo do 400 gledalcev. Varnostna služba bo skrbela, da številke, ki je v skladu z navodili NIJZ, organizatorji dogodka ne bodo presegli. Vstopnine za ogled tekem ni. Vsi ljubitelje odbojke, ki mesta na tribunah ne bodo uspeli dobiti, si bodo tekme lahko ogledali preko velikega led zaslona, ki bo postavljen na Kongresnem trgu,« so pojasnili z OZS.

V Slovenijo sicer prihajajo igralci in igralke iz držav Evropske unije ter Norveške, Švice in Cipra, med njimi pa so tudi dobitniki olimpijskih medalj, odličij s svetovnih in z evropskih prvenstev ter zmagovalci turnirjev svetovne serije. Zato bo turnir v Ljubljani, ne glede na trenutno formo najboljših, nedvomno na zelo visokem kakovostnem nivoju.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.