Naslovnica Gospodarstvo Turizem, gospodarstvo promocija Slovenije in digitalni marketing

Turizem, gospodarstvo promocija Slovenije in digitalni marketing

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovenska turistična organizacija (STO) je pred dnevi zaključila še zadnjo v seriji štirih posebnih digitalno-marketniških delavnic. Delavnice so potekale na štirih različnih destinacijah in se iztekle z več kot 320 zadovoljnimi udeleženci slovenskega turističnega gospodarstva.

Turizem gospodarstvo promocija Slovenije in digitalni marketing

Kdor je videl ta prizor, ni presenečen, da je zanimanje za Slovenijo na TripAdvisorju večje kot npr. zanimanje za Pariz, Amsterdam ali Dubaj (foto: tripadvisor.com)

 

Slovenska turistična organizacija (STO) je uspešno zaključila še zadnjo v seriji štirih delavnic, na katerih so skupaj s tujimi in domačimi strokovnjaki preverili, kako najbolje izkoristiti nekatere večje globalne digitalne platforme, kot so TripAdvisor, Viator in Google. Na štirih srečanjih so tuji in domači strokovnjaki navedli veliko analitičnih podatkov, ki so pokazali, kako uporabniki vidijo Slovenijo na teh platformah.

Predstavili so tudi vrsto uporabnih napotkov, kako lahko ponudniki s svojim aktivnim pristopom pripomorejo k izboljšanju ugleda ter turistične predstavitve Slovenije. S STO so pojasnili, da je v preteklem letu v primerjavi z letom 2017 naraslo tudi sodelovanje ponudnikov Slovenije na hčerinski platformi TripAdvisorja – Viator, kagtera je namenjena spletni prodaji različnih doživetij in aktivnosti.

Mark Bolan iz Viatorja: »Preko 490 milijonov uporabnikov mesečno trenutno lahko izbira med več kot 200 tisoč globalnimi doživetji. To je velika priložnost za Slovenijo in njene ponudnike.« »Ste si že ustvarili profil na Google My Business? Če ga še nimate, to uredite še danes. Tri od štirih vaših strank uporablja iskalnik zato, da vas najde na spletu. Z urejenim profilom Google My Business si povečate možnost obiska za kar 70 odstotkov in možnost nakupa za kar 50 odstotkov,« pa je dejal Matej Kalan iz Google certificirane partnerske agencije Forward.

Justin Reid, direktor destinacijskega marketinga za območje Evrope, Srednjega vzhoda in Afrike na TripAdvisorju pa je dodal, da se povpraševanje za Slovenijo na tej platofrmi povečuje iz leta v leto. Vseeno je še vedno veliko prostora za izboljšanje predstavitev, tudi skladno z njihovimi novimi funkcionalnostmi, s katerimi sledijo trendom družbenih omrežij. Reid poudarja, kako je pomembno, da je vsebina vedno aktualna, zanimiva in konstantna.

Delavnice so se zaključile s predstavitvijo aktualnih javnih razpisov, ki so namenjeni digitalnim aktivnostim. Trenutno je preko različnih javnih razpisov za področje digitalizacije za črpanje na voljo preko 12 milijonov evrov. Udeleženci pa so imeli kar nekaj vprašanj za sodelujoče strokovnjake, ki so jim pomagali z uporabnimi nasveti – tako za ‘začetnike’, kot tudi za tiste malce bolj izkušene. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.