Naslovnica Šport Tudi zvezdnik svetovnega kolesarstva Tadej Pogačar bo promoviral Slovenijo

Tudi zvezdnik svetovnega kolesarstva Tadej Pogačar bo promoviral Slovenijo

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovenska turistična organizacija (STO) je po uspešni lanski promociji Slovenije na košarkarskih tekmah Lige NBA in številnih drugih poirtnih dogodkih letos sklenila novo športno-poslovno partnerstvo. Podobno je to že počel kot njegov kolega Primož Roglič, bo Slovenijo odslej promoviral tudi drugi slovenski as svetovnega kolesarstva – Tadej Pogačar.

Tadej Pogačar ob lanski zmagi na Touru – boljša promocija za Slovenijo v Franciji zagotovo ne obstaja (foto: FB UAE Emirates Cycling Team)

 

Poleg svetovnega prvaka v motokrosu Tima Gajserja so trenutno med svetovno najbolj znanimi slovenskimi športniki kolesar Primož Roglič in košarkar Luka Dončić. S slednjima je Slovenska turistična organizacija (STO) že sodelovala pri promociji naše države in sicer kot zelene, zdrave in varne destinacije za aktivni oddih. Po neverjetni lanski zmagi na Dirki po Franciji pa se je med najbolj prepoznavne slovenske športnike uvrstil tudi Tadej Pogačar.

Zato so se na STO hitro odločili, da se športnikom-ambasadorjem slovenskega turizma pridruži tudi ta mladenič, ki je lani na svojem prvem obisku najbolj prestižne kolesarske dirke na svetu z nadčloveškim podvigom tudi zmagal Tour de France. Velja dodati, da je bil Pogačar hkrati prvi tudi v točkovanju za najboljšega mladega kolesarja in tudi za najboljšega na vzponih – vse to tik pred svojim 22. rojstnim dnevom!

Rumeno, belo in pikčasto majico je pred tem v celotni zgodovini Toura hkrati uspelo osvojiti le legendarnemu Eddyu Merckxu. Tadej Pogačar se je tako v zadnjih dveh letih iz skoraj popolne anonimnosti povzpel med najbolj svetle zvezde svetovnega formata. In kar je pri tem najlepše – pred njim je še dolga kariera. Na STO so seveda tudi zato takoj pograbili priložnost in se s ‘Pogijem’ dogovorili za promocijsko sodelovanje.

»Slogan ‘I feel Slovenia’ mi je že od malih nog zelo všeč, je res posrečen. Vedno, ko vidim transparente in plakate, ki ga vsebujejo, pa naj bo to na dirki ali zgolj na sprehodu, se spomnim na domovino. Imamo lepo državo in prav je, da jo spoznajo tudi drugi. Veseli me, da lahko tudi sam prispevam kamenček v ta mozaik, da ljudem povem in pokažem, kako lepa je pravzaprav Slovenija,« je na predstavitveni tiskovni konferenci povedal Tadej Pogačar.

Slednjega letos čakata vsaj dva viška sezone – Tour de France (26. junij – 18. julij) in takoj za njimi Olimpijske igre v Tokiu. Vendar pa bo Pogačar nastopil še na vrsti prestižnih dirk, kot so za april predvidene spomladanske severne klasike Amstel Gold Race, Valonska puščica, Pariz–Roubaix in Liege–Bastogne–Liege. Napovedano je tudi, da bo potem jeseni nastopil še na španski Vuelti.

Kot kaže, pa Pogačarja tudi letos ne bo na italijanskem Giru. Po eni strani je škoda, da ga ne bo, saj bo kolesarska dirka po Italiji letos na vrsti med 8. in 30. majem, pri čemer bosta dve etapi bosta prečkali zahodni del Slovenije. Tadej bi lahko to dirko uporabil za pripravo na Tour in jo sproti tudi zmagal. Vendar pa bi to bilo to veliko tveganje, da bi se pred dirka po Franciji preveč izčrpal. Tour je namreč za Tadeja in za njegovo moštvo UAE Emirates vseeno precej pomembnejši.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.