Naslovnica Gospodarstvo Tudi mediji pomagajo slovenskemu turističnemu gospodarstvu

Tudi mediji pomagajo slovenskemu turističnemu gospodarstvu

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovensko turistično gospodarstvo je letos zaradi pandemije precej bolj odvisno od domačih gostov, kot pa je bilo v preteklosti. Kljub temu mnogi slovenskih dopustniki še naprej vztrajno silijo v Istro in Dalmacijo. Tudi zato se je že več kot 20 večjih slovenskih medijev aktivno priključilo kampanji ‘Zdaj je čas. Moja Slovenija.’, s katero želijo pomagati pri reševanju sezone.

 Tudi mediji pomagajo slovenskemu turističnemu gospodarstvuVse bolj številni slovenski mediji spodbujajo prebivalce naše dežele k dopustovanju na domačih tleh (foto: SJ)

 

Kampanjo ‘Zdaj je čas. Moja Slovenija.’ je že maja sprožila Slovenska turistična organizacija (STO) skupaj s 35 slovenskimi prepoznavnimi turističnimi destinacijami in drugimi raznimi deležniki slovenskega turizma, do današnjega dne pa jo je že podprlo več kot dvajset različnih slovenskih medijev. Skupni cilj je osveščanje prebivalstva Slovenije in spodbujanje k letovanju na slovenski zemlji.

»Na povabilo k vsebinskemu sodelovanju pri kampanji se je odzvalo preko 20 medijev, med njimi osrednja turistična oddaja Na lepše, Radio 1, Radio SI, Primorske novice z nagradno igro Razglednice s Primorske, popotniška revija Avantura, Združenje turističnih novinarjev, portal Potnik.si., ETV, Televizija vaš kanal Novo mesto, Večer in drugi. Mediji so pripravili privlačne prispevke in na inovativen način nagovarjajo k raziskovanju Slovenije tudi z nagradnimi igrami, ki bodo potekale čez poletje,« so sporočili s STO.

Med nagradami so prenočitveni paketi, vstopnice za obiske muzejev in drugih znamenitosti, boni za razna doživetja. Doslej so nagrajencem razdelili že več kot 30 prenočitvenih paketov in prek 100 različnih drugih nagrad turističnih ponudnikov. Sicer se vsak teden skupni promocijski kampanji pridružujejo še novi mediji, delavci v slovenskem turističnem gospodarstvu pa so za goste skupno pripravili že skoraj 300 ponudb.

Veljaš še dodati, da si je uvodni video kampanje ogledalo več kot 300.000 uporabnikov, ki so v povezavi z njim izvedli več kot 6.500 interakcij. Ta video in vsi ostali videi znanih Slovencev so objavljeni tudi na YouTube kanalu ‘Feel Slovenia’.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.