Naslovnica Slovenija Tudi letos se v Lipici obeta pester Prešernov dan

Tudi letos se v Lipici obeta pester Prešernov dan

Avtor: Spletno Uredništvo
Ob letošnjem Slovenskem kulturnem prazniku se tudi v kobilarni Lipica napoveduje poseben praznični program. Obiskovalcem bodo ponudili poezijo, glasbo, kar dve razstavi, sprehode v naravi in oglede lipicancev, pa tudi za hrano in pijačo bodo poskrbeli.
Tudi letos se v Lipici obeta pester Prešernov dan

Lani sta France in Julija poleg poezije ponujala tudi fige (foto: Kobilarna Lipica)

Kobilarna Lipica tudi letos vabi obiskovalce, da Slovenski kulturni praznik, oziroma Prešernov dan, dan preživijo na svežem kraškem zraku med lipicanci. Vstopnine v torek (8. februarja) v Lipici ne bodo pobirali, kot vsako leto pa so tudi tokrat za goste pripravili poseben in hkrati izjemno pester praznični program, ki obsega poezijo, glasbo, dve razstavi, sprehode v naravi in oglede lipicancev, napovedujejo pa tudi Prešerna in njegovo Julijo.

»V kobilarni boste lahko srečali Prešerna in Julijo ter prisluhnili pesnikovi poeziji. Veliko bo priložnosti za družinske sprehode v objemu sonca, ob 15. uri pa bo dogajanje doseglo vrhunec s predstavo lipiške jahalne šole s posebnimi gosti. Na Prešernov dan bodo ti gostje mednarodno priznani glasbeniki Tinkara Kovač, Tomaž Nedoh in Stefano Bembi,« so o letošnjem programu Slovenskega kulturnega praznika še razkrili s Kobilarne Lipica.

Na ta dan bosta za vse obiskovalce odprti lipiška Galerija Avgusta Černigoja in bližnji Muzej Lipikum, otrokom bodo namenjene delavnice s poniji in Poskokčeve otroške delavnice, za družine bodo na voljo vožnje s kočijo, poleg tega pa pripravljajo še vodeni program ‘Spoznaj konja lipicanca’ in prikaz podkovanja konj. Doživetja med lipicanci se bodo sicer začela ob 10. uri z vodenimi in samostojnimi ogledi.

»Poleg toplih napitkov, izbranih sladic in izvrstne kulinarike restavracije Gratia bosta v Hotel Maestoso vabili dve razstavi. Prva bo predstavila motive Krasa in lipicancev, kot so jih zasnovali udeleženci 3. Ex-tempora Kras v organizaciji Kulturnega društva Kras, druga z naslovom Prosto po Prešernu pa ustvarjalnost učencev Osnovne šole Srečka Kosovela Sežana,« pa so svoj program praznovanja Prešernovega dne zaokrožili s Kobilarne.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.