Naslovnica Gospodarstvo Državna subvencija Leku za novo proizvodnjo aseptičnih izdelkov

Državna subvencija Leku za novo proizvodnjo aseptičnih izdelkov

Avtor: Spletno Uredništvo
Z Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo so sporočili, da bodo družbi Lek d.d. za postavitev nove poslovne enote namenili približno 6,5 milijona evrov. Vrednost celotnega projekta te farmacevtske družbe je ocenjena na malce več kot 82 milijonov evrov.
Državna subvencija Leku za novo proizvodnjo aseptičnih izdelkov

Lek, ki je lani praznoval 75-letnico obstoja, je del skupine Novartis (foto: FB Novartis)

Na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) so potrdili, da so družbi Lek d.d. za postavitev nove poslovne enote namenili investicijska sredstva iz naslova spodbujanja skladnega regionalnega razvoja. Višina teh dodeljenih sredstev znaša natanko 6.559.542,93 evrov, družba Lek d.d. pa jih bo porabila za tako imenovani ‘Objekt 70’, kjer bodo zagnali proizvodnjo aseptičnih izdelkov. Nov objekt bo stal na območju Ljubljane.

»Investicija podjetja Lek d.d. predvideva vzpostavitev nove poslovne enote, ki bo zagotavljala nove proizvodne kapacitete na področju tekočih vial in prednapolnjenih brizg. S tem bo ustvarjenih 121 novih delovnih mest v Osrednjeslovenski regiji. Nova proizvodna enota bo opremljena z najsodobnejšo tehnološko opremo za aseptične procese, ki je ni na voljo v nobeni farmacevtski industriji v Sloveniji,« so pojasnili z MGRT.

Predvidena vrednost investicije v nov objekt znaša 82,6 milijona evrov. Investitor je s projektom že pričel in sicer 15. oktobra lanskega leta, dokončanje projekta pa je predvideno za 14. oktober leta 2024. Letos bodo investitorju nakazali največ do 2.977.014,78 evrov subvencije, prihodnje leto največ do 3.436.583,54 evrov in v letu 2024 največ do 145.944,61 evrov. Skupna vrednost odobrene državne subvencije znaša 8 % upravičenih stroškov investicije.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.