Naslovnica Šport Trojček slovenske reprezentanca proti Azerbajdžanu, Kosovu in Grčiji

Trojček slovenske reprezentanca proti Azerbajdžanu, Kosovu in Grčiji

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovenska članska nogometna reprezentanca bo jutri v praznih Stožicah ob 20.45 odigrala prijateljsko tekmo proti Azerbajdžanu. S tem bo četa selektorja Keka pričela niz novembrskih nastopov, kjer jo čakata še pomembni tekmi Lige narodov proti Kosovu in Grčiji.

Trojček slovenske reprezentanca proti Azerbajdžanu Kosovu in GrčijiPrizor, ki so ga mnogi nestrpno pričakovali – nasmejani Jojo Iličić na včerajšnjem treningu reprezentance (foto: FB NZS)

 

Slovenska nogometna izbrana vrsta že od včeraj pridno trenira v Ljubljani in se pripravlja na jutrišnji prijateljski obračun z Azerbajdžanci. Tokrat so se v reprezentanco vrnili trije pomembni igralci, ki sicer nastopajo v Italiji – Josip Iličić, Domen Črnigoj in Miha Zajc. Na žalost pa se je v soboto resno poškodoval srednji branilec Nemanja Mitrović, tako da je selektorju Matjažu Keku povzročil nekaj dodatnih skrbi.

Slovenska izbrana vrsta se z Azerbajdžanom doslej še ni srečala, so pa Baku že obiskali slovenski klubi, ki so nastopali v predtekmovanjih evropskih pokalov. V azerbajdžanski reprezentanci ni nobenega zvezdnika, vsi v reprezentanco vpoklicani nogometaši pa igrajo v domači ligi. Čeprav so tehnično dobro podkovani, pa so nevarni predvsem iz protinapadov in prek visokih predložkov z obeh bokov.

Slovenci bodo po jutrišnjem dvoboju z Azerbajdžanom v prihodnjih dneh odigrali še zadnji dve tekmi v koledarske letu. Slovenija se bo doma pomerila s Kosovom v nedeljo, 15. novembra, v Grčiji pa bo gostovala prihodnjo sredo 18. novembra. Slovenija se z Azerbajdžanom še ni merila, Kosovo je oktobra v gosteh premagala z 1:0, z Grčijo pa je doslej igrala šestkrat in ima z njo tri poraze in tri remije.

Najbrž bi bil ravno pravi čas za zgodovinsko prvo zmago proti Grkom, saj bi z njo zagotovo Slovenija osvojila prvo mesto v skupini in napredovala v višji rang Lige narodov. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.