Naslovnica Gospodarstvo Odprle so se nove prodajalne, vsak trgovec se trudi po svojih močeh

Odprle so se nove prodajalne, vsak trgovec se trudi po svojih močeh

Avtor: Spletno Uredništvo

Pandemija koronavirusa zaenkrat ne kaže znakov, da bi se lahko razmere kmalu bistveno izboljšale. Med številnimi gospodarskimi panogami, ki imajo težave, je nedvomno tudi trgovina. Trgovci se trudijo na vsak način preživeti te težke čase in tako so v največjem nakupovalnem centru na Štajerskem svoja vrata odprle dodatne prodajalne, ki so bile v prvi fazi novih protikoronskih ukrepov prisiljene v zaprtje.

Odprle so se nove prodajalne vsak trgovec se trudi po svojih močehTudi v največjem nakupovalnem središču severovzhodne Slovenije se trudijo za svoje kupce (foto: IPPR)

 

Kot v ostalih trgovskih centrih po Sloveniji se tudi v mariborskem nakupovalnem središču Europark že ves čas pandemije sproti prilagajajo vladnim ukrepom, zato obratujejo s prilagojeno ponudbo in tudi s spremenjenim urnikom poslovanja. Minuli konec tedna pa je svoja vrata odprlo nekaj dodatnih prodajaln, ki so bile v prvi fazi novih protikoronskih ukrepov prisiljene v zaprtje. Seveda je nekaj novosti glede urnikov in glede zdravstveno-preventivnih urekpov.

Trenutno so tako v Europarku odprte trgovine Big Bang, Baby Center, Okaidi, s. Oliver junior, Game Center, Pandora, Zlatarna Celje, Telemach, Tele-Mobitel, Vitapur, Interspar, drogerija Müller, DM, Sanolabor, Sensilab, Biotopic, Proteini.si, prodajalna Estella, Atelier Rebul, čajnica Chai, trafika, lekarna, banka Nova KBM, Pošta Slovenije, cvetličarna Park in prodajalna za hišne ljubljenčke Premium Pet.

Nekaj izmed naštetih trgovin nudi možnost osebnega prevzema nakupa – t. i. ‘Click&Collect’ prek spleta, pri nekaterih gostinskih ponudnikih pa je možen osebni prevzem hrane ter tudi dostava na dom. Sicer tudi Europark Maribor posluje od ponedeljka do sobote po prilagojenem poslovalnem času, nekaj največjih prodajaln je odprtih med 8.00 in 20.30, urniki ostalih trgovin pa so različni, vendar v sklopu vladnih omejitev in večerne policijske ure. 

V Europarku sta varnost in zdravje obiskovalcev na prvem mestu, zato dosledno sledijo vsem varnostim predpisom, uvedli pa so tudi dodatne higienske ukrepe. Ves čas skrbijo za najvišje higienske standarde tako glede rednega razkuževanja rok, nošenja mask kot tudi varnostne razdalje,” so še sporočili z mariborskega trgovskega centra.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.