Naslovnica Magazin Tri slovenska podjetja uspešna na razpisu DigiFed

Tri slovenska podjetja uspešna na razpisu DigiFed

Avtor: Spletno Uredništvo
4PDIH je slovensko digitalno inovacijsko stičišče, ki deluje v okviru Laboratorija za telekomunikacije Fakultete za elektrotehniko na Univerzi v Ljubljani in sodi med osrednja inovacijska stičišča v projektu DigiFed. Od tam prihaja novica, da so bila slovenska podjetja Amibit, Flycom Technologies in Microbium uspešna pri zadnjem mednarodnem razpisu.
Tri slovenska podjetja uspešna na razpisu DigiFed

Na zadnjem razpisu uspešna ekipa podjetja Microbium (foto: IPPR)

Pri projektu DigiFed gre za uveljavljanje uporabe naprednih digitalnih tehnologij in kiberfizičnih sistemov (angl. Cyber-Physical Systems – CPS) v malih in srednje velikih podjetij. Ta prizadevanja v okviru pobude Smart Anything Everywhere ga podpira tudi EU. Pravkar so objavili rezultate drugega poziva v okviru mehanizma ‘aplikacijski eksperiment’ (obstajata še mehanizem ‘digitalni izziv’ in mehanizem ‘generični eksperiment’).

»Od sprejetih 82 in ocenjenih 75 prijav je bilo uspešnih 16 prijav, od tega tudi 3, v katerih sodelujejo slovenska podjetja. 16 uspešnih projektov si bo razdelilo 1,3 milijona EUR sredstev. Sredstva bodo tako prejela slovenska podjetja Amibit, Flycom Technologies in Microbium,« so pojasnili s 4PDIH, kjer so nekaterim tudi udeležencem svetovali pri tehnični pripravi dokumentacije ter jim pomagali izpolniti projektne zahteve.

Sicer je 4PDIH slovensko digitalno inovacijsko stičišče, ki deluje v okviru Laboratorija za telekomunikacije Fakultete za elektrotehniko na Univerzi v Ljubljani. Pravzaprav je to digitalni ekosistem, v katerem delujejo mala, srednja in velika podjetja, občine, investitorji, javna uprava, raziskovalne in izobraževalne organizacije. Namen tega ekosistema je uspešna digitalizacija v Sloveniji.

Že 16. marca pa bo predvidoma sledil drugi poziv (za mala in srednje velika podjetja) za sofinanciranje razvoja visokotehnoloških rešitev in bo trajal 12 tednov, do 8. junija 2021.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.