Naslovnica Trendi Duhovnik, Prerokba, Vitezova usoda in 7 let v Tibetu

Duhovnik, Prerokba, Vitezova usoda in 7 let v Tibetu

Avtor: Spletno Uredništvo
Na televizijske programu AMC, ki je specializiran za filme in serije, so objavili seznam petkovih filmskih večerov za mesec marec. Na svoj račun bodo prišli ljubitelji različnih žanrov, saj se bodo zvrstili akcijska grozljivka, znanstvenofantastični triler, zgodovinska komedija in biografska drama.
Duhovnik, Prerokba, Vitezova usoda in 7 let v Tibetu

Heinrich Harrer je bil sicer tudi član nacistične stranke in SS-ovec (foto: AMC/IPPR)

Na filmskem programu AMC bo prvi petek v marcu (5. 3.) v znamenju grozljivke ‘Priest’ (Duhovnik). Zgodba govori o post-apokaliptičnem svetu, ki so ga zaznamovale dolgoletne vojne med ljudmi in vampirji. Sicer se zdi, da je človeštvo zmagalo, vendar se spopad v resnici še ni zaključil. Ko se nekoč legendarni lovec na vampirje, ki je bil član elitne vojske duhovnikov, odpravi iskat ugrabljeno nečakinjo, je navideznega miru hitro konec….

Drugi petek v marcu (12. 3.) bo v večernih urah na programu AMC na sporedu filmu ‘Knowing (Prerokba)’. »Nicolas Cage, ki v filmu igra profesorja astrofizike, bo soočen z nadnaravnimi pojavi in nezemeljskimi bitji, ki jih sliši le njegov sin. Mu bo uspelo razvozlati 50 let staro skrivnost, ki jo je za seboj pustila deklica, ki je prva zaslišala glasove iz onostranstva,« se sprašujejo v napovedniku filma.

Tretji petek v mesecu (19. 3.) bo na vrsti film ‘A Knight’s Tale (Vitezova usoda)’, ki bo gledalce in gledalke popeljala naravnost v srednji vek, a z malce komičnim pridihom. To je čas pogumnih vitezov, prelepih dam in nevarnih konjeniških turnirjev, kjer samo plemiči lahko tekmujejo za čast, bogastvo in naklonjenost mladenk. Seveda se najde tudi kdo, ki ni plemič, pa bi to na vsak način rad postal – in prav takšnega povzpetneža je upodobil Brian Helgeland.

Zadnji petek v mesecu (26. 3.) pa bo na kanalu AMC prav na vrsti še spektakularen zgodovinski film, ki je bil vsaj delno posnet po resničnih dogodkih. Znana biografska drama ‘Seven Years In Tibet (Sedem let v Tibetu)’ govori o dogodivščinah avstrijskega planinca Heinricha Harrerja, ki ga igra slavni Brad Pitt, v obdobju od začetka izbruha 2. svetovne vojne do priključitve Tibeta Ljudski republiki Kitajski.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.