Naslovnica Trendi Tri različne službe RTV Slovenija za tri podobne novice

Tri različne službe RTV Slovenija za tri podobne novice

Avtor: Spletno Uredništvo
Tri različne službe RTV Slovenija so v zadnjih dneh pripravile tri različne, a med seboj vseeno podobne novice. Gre za projekte ‘Dan nove slovenske glasbe’, natečaj za izvirne slovenske pravljice in premiero dokumentarnega filma ‘Josip Ipavec, slovenski Mozart’.
Zmagovita skupina Joker Out s ‘selfijem’ pred oboževalkami na letošnjem koncertu v Žalcu (foto: FB Joker Out)

Z Multimedijskega centra RTV Slovenija so sporočili, kako se je v veliki dvorani SNG Maribor zaključil prvi projekt ‘Frišno/Fresh – Dan nove slovenske glasbe’. Na prireditvi regionalnega RTV centra Maribor oz. Radia Maribor, Radia Si in Televizije Maribor je bila za najboljšo novo slovensko skladbo po izboru poslušalcev izbrana ‘Umazane misli’ skupine Joker Out, za najboljšo izvedbo priredbe pa je bila nagrajena skupina ‘Alo! stari’.

Nato so se oglasili s Službe za komuniciranje RTV Slovenija in napovedali, da je uredništvo Prvega programa Radia Slovenija pravkar razpisalo natečaj za izvirne slovenske pravljice (za otroško radijsko oddajo ‘Lahko noč, otroci’). Natečaj bo trajal natanko mesec dni – od danes pa do vključno 5. novembra 2021. »Besedila ne smejo biti daljša od 5000 znakov s presledki, sprejemajo pa jih prek spletnega obrazca.

Izvirne in do sedaj neobjavljene pravljice bo pregledala in izbrala tričlanska strokovna komisija v sestavi Peter Svetina, Ana Krauthaker in Alja Verbole. Podelili bodo glavno nagrado v vrednosti 800 evrov za zmagovalno pravljico, več pravljic pa bo komisija predlagala za odkup,« so pojasnili z MMC RTV SLO. Kot tretji organ RTV SLO v nizu pa se je oglasila še PR služba RTV SLO, ki je povabila k predpremieri novega dokumentarnega filma.

V Uredništvu glasbenih in baletnih oddaj Televizije Slovenija so namreč pravkar posneli nov glasbeno-dokumentarni film z naslovom, ki že sam razkrije vse o vsebini – ‘Josip Ipavec, slovenski Mozart’. Pod režijo novega filma se je podpisal Vojko Boštjančič, scenarij pa je spisal Jernej Kastelec, predpremiera filma pa bo v sredo, 13. oktobra, ob 18. uri in sicer v Ipavčevem kulturnem centru v Šentjurju.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.