Naslovnica Šport Start Pokala Slovenije v odbojki

Start Pokala Slovenije v odbojki

Avtor: Spletno Uredništvo
Po začetku državnih prvenstev za odbojkarice in odbojkarje se je pričelo tudi tekmovanje za Pokal Slovenije. Zadnji naslov pokalnih zmagovalk bo branila mariborska Nova KBM Branik, pri moških je nazadnje slavil kamniški Calcit Volley.
Zadnji zmagovalci Pokala Slovenije – odbojkarji Calcit Volleya (foto: Aleš Oblak/OZS)

Kot so pojasnili z Odbojkarske zveze Slovenije, se je v sezoni 2021-22 v pokalnem tekmovanju pri ženskah v boj za lovoriko podalo 44 ekip, na čelu z branilkami naslova iz sezone 2019-20, odbojkaricami Nove KBM Branik. Finale pokalnega tekmovanja namreč v prejšnji sezoni zaradi zapletov s pandemijo koronavirusa sploh ni bilo odigrano. Letos pa je zaključni turnir najboljših štirih ekip predviden za 27. in 28. december.

To je s promocijskega in z marketinškega vidika odličen termin za slovensko odbojko, sicer pa so odbojkarice v teh dneh že pričele s prvimi pokalnimi dvoboji. Tudi v moški konkurenci bo finale najboljših štirih moštev na sporedu med božičnimi in novoletnimi prazniki, a dan kasneje kot ženski finale – 28. in 29. decembra. Pokalno lovoriko bodo tokrat v konkurenci 30 ekip branili odbojkarji kamniškega Calcit Volleyja.

Kamničani so namreč konec aprila postali zmagovalci slovenskega pokala, potem ko so v finalu so presenetljivo gladko s 3:0 (21, 21, 22) premagali favorizirani ljubljanski ACH Volley. Podobno kot pri dekletih pa se bodo zadnji zmagovalci pokalne titule skupaj s preostalimi najboljšimi moštvi v tekmovanje vključili šele novembra, ko bo po opravljenih uvodnih krogih na vrsti osmina finala.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.