Naslovnica Gospodarstvo Tri novosti s Turistično gostinske zbornice Slovenije

Tri novosti s Turistično gostinske zbornice Slovenije

Avtor: Spletno Uredništvo

S Turistično gostinske zbornice Slovenije so včeraj prišle kar tri novice. Prva se tiče subvencij za nakup zaščitne opreme, druga nagrajevanja perspektivnih turističnih vodnic in tretja
analiz o lanskem poslovanju gostinstva, turizma in posebej tudi kampov.

Tri novosti s Turistično gostinske zbornice Slovenije

Turistično gostinska zbornica Slovenije je analizirala lansko leto in se posvetila tudi aktualnim izzivom (foto: SJ)

 

S Turistično gostinske zbornice Slovenije (TGZS) so opozorili, da je Javni sklad RS za podjetništvo pravkar objavil zelo aktualen razpis za nakup subvencionirane zaščitne zdravstvene opreme. Razpis bo trajal vsaj do 31. oktobra, oziroma do porabe sredstev, nanj pa se lahko prijavijo mikro, mala in srednja podjetja (MSP).

»Pridobitev subvencije v znesku od 1.000,00 do 9.999,99 EUR je v skladu z javnim pozivom mogoča za upravičence, ki imajo najmanj 5 zaposlenih, za že plačano zaščitno opremo,« so pojasnili na TGZS in dodali, da gre za obrazne maske za enkratno in večkratno uporabo, razkužila, zaščitne rokavice in termometre.

Prav tako so na TGZS pravkar izdali ‘Analizo finančnih kazalnikov za poslovanje gospodarskih družb dejavnosti gostinstva in turizma v letu 2019’ ter ‘Analizo finančnih kazalnikov dejavnosti kampov v letu 2019′. Gre za podrobni strokovni publikaciji, ki prav zato nista brezplačni.

Sicer kazalniki obsegajo ‘Pregled uspešnosti gospodarskih družb v izbranih dejavnostih gostinstva in turizma v letih 2015/2019’ (prihodki, EBIT, EBITDA, neto čisti dobiček, kazalnik gospodarnosti,…) ter tudi osnovne kazalnike na zaposlenega v letih 2015/2019 (prihodki, odhodki ter dodana vrednost na zaposlenega,…).

TGZS pa je tudi letos sponzoriralo izziv Turistične zveze Slovenije za najboljšega mladega turističnega vodnika. Najboljšim trem udeleženkam Manueli Potrč, Ines Rupnik in Kristini Bogataj je direktor Zbornice, Fedja Pobegajlo, poleg čestitk in priznanj podaril še nagradne kupone za brezplačno udeležbo na tečaju za turistične vodnike.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.