Naslovnica Slovenija Tradicionalni slovenski zajtrk bi lahko razširili

Tradicionalni slovenski zajtrk bi lahko razširili

Avtor: Spletno Uredništvo
Včeraj je po slovenskih šolah in vrtcih potekal Tradicionalni slovenski zajtrk za šolsko leto 2020-21. Tako so bili slovenski otroci že deseto leto deležni promocije kakovostne domače slovenske hrane.
Tradicionalni slovenski zajtrk bi lahko razširili

Tradicionalni slovenski zajtrk na OŠ Antona Ukmarja v Kopru (foto: MKGP)

Tradicionalni slovenski zajtrk za šolsko leto 2020-21 je bil že deseti po vrsti, slogan za ta zajtrk pa je bil ‘Zajtrk z medom – super dan!’ Prvotno je bil Tradicionalni slovenski zajtrk predviden za tretji petek v lanskem novembru, a so bile tedaj pandemiološke razmere takšne, da so ga raje prestavili na kasnejši datum. Sicer se šolsko leto 2020-21zelo hitro bliža h koncu, tako da je bil včerajšnji dan kot nalašč za izpeljavo vseh aktivnosti.

 »Zato so danes otroci – nekateri znova, nekateri prvič – spoznali pomen lokalne hrane, vlogo podeželja, kmeta in čebelarstva za to, da imamo na krožniku hrano. Prav tako so otroci in tudi starejši dobili pomembno sporočilu o zajtrku kot zdravem načinu življenja. Namen projekta je izobraževati, obveščati in ozaveščati šolajočo mladino in javnost o pomenu zajtrka kot pomembnega obroka v okviru naših prehranjevalnih navad,« so sporočili z MKGP.

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP) Tradicionalni slovenski zajtrk pripravlja skupaj s številnimi partnerji. Največja zahvala gre seveda pridelovalcem slovenske hrane, saj imajo prav oni največ zaslug, da so kruh, maslo, med, mleko in jabolka domačega porekla postali zelo priljubljeni med otroci. Najbrž pa bi morali počasi razmisliti o predlogu, da bi takšen slovenski zajtrk organizirali večkrat in ne le enkrat na leto.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.