Naslovnica Šport Slovenke ta teden pričenjajo EP, leta 2023 pa ga bodo imele doma

Slovenke ta teden pričenjajo EP, leta 2023 pa ga bodo imele doma

Avtor: Spletno Uredništvo
Medtem ko bo slovenska ženska košarkarska reprezentanca v četrtek (17. junija) v Strasbourgu pričela nastope na letošnjem evropskem prvenstvu, pa je mednarodna košarkarska zveza FIBA Europe sporočila, da bo Slovenija leta 2023 gostila evropsko košarkarsko prvenstvo za ženske in sicer skupaj z Izraelom.
Slovenska reprezentanca je imela pred odhodom v Francijo dvojni vzrok za zadovoljstvo (foto: FB KZS)

S Košarkarske zveze Slovenije (KZS) so prvi oznanili novico, da bo leta 2023 pri nas potekal nov vrhunski košarkarski dogodek. Slovenija bo namreč po odločitvi mednarodne košarkarske zveze FIBA Europe skupaj z Izraelom gostila košarkarsko EP za ženske. Na treh slovenskih lokacijah bo na sporedu skupinski del in pa tudi zaključni dvoboji za medalje. Okroglo desetletje po moškem Eurobasketu bodo ljubitelji košarke dočakali še ženskega.

“To je res veliko priznanje za slovensko žensko košarko. Tisti, ki smo vsa ta leta delali in sanjali, da bi se lahko nek tak trenutek zgodil tudi v Sloveniji, smo to dočakali. To je najlepši trenutek v zgodovini slovenske ženske košarke in verjamem, da bomo znali ceniti ta trenutek in potem čez dve leti pokazati, da je slovenska ženska košarka v zadnjih letih naredila velik premik proti svetovnemu vrhu,” je dejal Damir Grgić, selektor slovenske ženske izbrane vrste.

Člani Izvršnega odbora mednarodne košarkarske zveze FIBA Europe, ki so Sloveniji in Izraelu zaupali organizacijo 39. ženskega evropskega prvenstva, so dorekli tudi sistem tekmovanja. Skupinski del v svojem slovenske segmentu na sporedu v Celju in Kopru, Izraelci bodo reprezentance gostili v Tel Avivu, finale evropskega prvenstva pa bo v Ljubljani. Sodelovalo bo 16 izbranih vrst, EP pa bo na vrsti med 15. in 25. junijem 2023.

Sicer slovenska ženska izbrana vrsta v četrtek 17. junija začenja nastope na letošnjem EP, ki ga skupaj gostita francoski Strasbourg in španska Valencia. Slovenija je v skupini C, kjer se bo najprej pomerila s Turčijo, nato z Bosno in Hercegovino ter za konec skupinskega dela še z Belgijo. Zmagovalke skupin se bodo uvrstile neposredno v četrtfinale, drugo in tretjeuvrščeno ekipo pa bo za morebitno napredovanje čakala še dodatna tekma repesaža.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.