Naslovnica Gospodarstvo Tokrat so se posvetili predvsem domačim in madžarskim gostom

Tokrat so se posvetili predvsem domačim in madžarskim gostom

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovenska turistična organizacija se še naprej trudi rešiti poletno sezono, ki jo bo vsekakor zaznamovala pandemija koronavirusa. Aktivnosti se zadnje tedne še stopnjujejo, tako za domači trg, kot tudi za tuja tržišča.

Tokrat so se posvetili predvsem domačim in madžarskim gostomKar se tiče skupnega števila tujih turistov na Obali so lani Madžari od Rusov prevzeli četrto mesto (foto: SJ)  

 

Prejšnji teden je ob uradnem obisku predsednika RS Boruta Pahorja na Madžarskem aktivno sodelovala tudi Slovenska turistična organizacija (STO), ki je našim vzhodnim sosedom v najboljši možni luči prikazala Slovenijo kot najbližjo, zeleno in obenem varno turistično destinacijo. Še posebej so madžarskim novinarjem, organizatorjem potovanj in turističnim agentom tokrat poudarili vrhunsko slovensko gastronomsko ponudbo.

Sicer je bil dogodek v Budmipešti prva predstavitev STO v živo po junijskem koncu omejitev gibanja v Sloveniji. Na domačem trgu pa je trenutno zelo aktualna letošnja kampanja ‘Zdaj je čas. Moja Slovenija’, katera doslej beleži zelo dobre rezultate. Našteli so namreč kar 125.002 objav s ključnikoma #ifeelsLOVEnia in #mojaslovenija, na pristajalnih straneh kampanje na portalu Slovenia.info je za rezervacijo na voljo že skoraj 300 paketov, v kampanjo pa se vsakodnevno vključujejo novi ambasadorji in slovenski mediji.

V zadnjem tednu je so v sklopu kampanje lansirali nov kviz ‘Moja Slovenija’. »Uporabniki skozi 4 vprašanja preko vizualov in izbire pravilnega odgovora spoznajo skrite kotičke v vseh štirih delih Slovenije – Alpski, Termalni Panonski, Mediteransko kraški in Osrednji Sloveniji z Ljubljano. Vsi uporabniki, ki ob koncu pravilno rešijo kviz, ob podaji soglasja sodelujejo v žrebanju za privlačne nagrade, ki še spodbujajo odkrivanje turistične ponudbe in preživljanje dopusta v Sloveniji,« sporočajo s STO.

Sicer pa se je Strokovni svet za turizem pred dnevi seznanil z zadnjimi ukrepi za pomoč turistični panogi, ki jih je pripravilo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT). Novosti so predvsem glede turističnih bonov ter glede finančne pomoči malim in srednje velikim podjetjem (MSP) v gospodarskih panogah turizma in gostinstva. Na voljo bo najmanj 13 milijonov evrov nepovratnih evropskih sredstev, posamezna MSP pa bodo lahko prejela do 10.000 evrov.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.