Naslovnica Magazin Tokrat o umetni inteligenci, odprti znanosti in superračunalništvu

Tokrat o umetni inteligenci, odprti znanosti in superračunalništvu

Avtor: Spletno Uredništvo
Od 14. do 16. novembra bo v hotelu Four Points by Sheraton Ljubljana Mons na vrsti letošnja Arnesova konferenca ‘Mreža znanja’. Program konference, s katere bo potekal tudi neposredni spletni prenos, bo celovito zajel področja digitalizacije, ki danes postajajo nepogrešljiva v raziskovanju in izobraževanju.
Tokrat o umetni inteligenci, odprti znanosti in superračunalništvu

Program te tridnevne konference je izjemno obsežen in pester (foto: FB Arnes)

Arnes je kratica za Akademsko in raziskovalno mrežo Slovenije, gre pa za javni zavod, ki zagotavlja omrežne storitve vsem slovenskim organizacijam s področja raziskovanja, izobraževanja in kulture ter omogoča njihovo sodelovanje ter povezave s sorodnimi organizacijami v tujini. Arnes bo tudi letos pripravil konferenco ‘Mreža znanja’, ki bo tokrat od 14. do 16. novembra na sporedu v hotelu Four Points by Sheraton Ljubljana Mons.

»V letošnjem letu se ne bomo mogli izogniti vseprisotni umetni inteligenci, virtualni in obogateni resničnosti in drugim tehnologijam, ki (ne)povabljene pronicajo v naš vsakdan in v šolske klopi. Poseben poudarek bomo posvetili problematiki spletnega nasilja v šolah, ki ima velikokrat še kako resnične posledice v (ne)digitalnem svetu,« so o vsebinah konference napovedali z zavoda Arnes.

Na konferenci bodo prisotni akterji s področja odprte znanosti in inovacij na evropski in nacionalni ravni, znanstveniki, raziskovalci, ponudniki storitev… 14. in 15. novembra se odvijal tripartitni dogodek Evropskega oblaka odprte znanosti (EOSC), kjer bo govora predvsem o rešitvah na področju nacionalne infrastrukture za odprto znanost. Prvič pa bo potekal tudi dogodek, poimenovan ‘Odkrivaj, sodeluj, raziskuj: dan Občanske znanosti’.

V četrtek, 16. novembra, bo na vrsti še ‘Dan slovenskega superračunalniškega omrežja’, na katerem bo predstavljeno to omrežje ter novosti s področja superračunalništva v Sloveniji in z vsega sveta. Govora bo tudi o Nacionalnem kompetenčnem centru za superračunalništvo SLING v sklopu projekta EuroCC 2, s poudarkom na programu izobraževanj, sodelovanju z industrijo in drugimi projekti, predvsem evropskimi digitalnimi inovacijskimi središči in centri odličnosti.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.