Naslovnica Slovenija Martinovanje v Marini in Praznik kakijev

Martinovanje v Marini in Praznik kakijev

Avtor: Spletno Uredništvo
V piranski občini se pospešeno pripravljajo na Martinovanje v portoroški Marini in na jubilejni 20. Praznik kakijev v Strunjanu. Konec tedna na turistični destinaciji Porotrož & Piran bo tako enološko, kulinarično in glasbeno obarvan.
Martinovanje v Marini in Praznik kakijev

Kakiji so barvit in sladek sadež, oziroma pravi zaščitni znak jeseni (foto: SJ)

S Turističnega združenja Portorož (TZP) so spomnili, da letos v portoroški Marini pripravljajo tridnevno praznovanje nove vinske letine, ki se bo začelo že jutri (v četrtek, 9. novembra). Ob 18. uri bo na vrsti svečana otvoritev ‘Martinovanja v Marini’, za katero bo poskrbel energični domači komik Nejc Špeh. Nato se bo ob 19. uri pričel glasbeni program s skupino Etienne in Tempera band, ob 21. uri pa bodo na oder stopili še člani skupine Mambo Kings.

»V petek, 10. novembra, bo za domače vzdušje poskrbel ansambel Istrski fantje, večer pa bo sklenil Griff in Zucchero celebration band. Martinovanje se bo zaključilo v soboto, 11. novembra, s koncertom skupine Booom! in Gedore. Vstopnine ne bo, nakup pijače in jedače pa bo možen s kuponi. V primeru dežja se bo prireditev odvijala v šotoru na isti lokaciji,« so še dodali s Turističnega združenja Portorož.

Od petka 10.  novembra do nedelje 12. novembra pa bo v Strunjanu na vrsti tradicionalni ‘Praznik kakijev’, ki bo letos dočakal svojo jubilejno 20. izdajo. Obiskovalci bodo lahko tam lahko kupili zabojčke kakijev, poskusili številne kulinarične dobrote, ki jih pripravljajo domačini iz Strunjana, lahko se bodo odpravili na brezplačne vodene oglede Krajinskega parka Strunjan in strokovne delavnice o pridelavi, uporabi ter sušenju kakijev.

Poleg tega bodo na ‘Prazniku kakijev’ izpeljali tekmovanje za največji strunjanski kaki, vse dogajanje pa bo pospremil kulturno-zabavni program. Tako bo v petek, 10. novembra v večernih urah nastopila legendarna lokalna skupina Platana, v soboto, 11. novembra, pa še skupina Teci Teci.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.