Naslovnica Trendi Tisoča ponovitev Žabjega kralja bo prava lutkarska poslastica

Tisoča ponovitev Žabjega kralja bo prava lutkarska poslastica

Avtor: Spletno Uredništvo
Predstava ‘Žabji kralj’ je velika uspešnica Mini teatra iz leta 2001, ki je nato doživela številne ponovitve doma in v tujini. Ponovitev se je skozi leta nabralo toliko, da bo v soboto ta gledališko-lutkovna igra praznovala imeniten okrogel jubilej – predstavo številka 1000.
Tisoča ponovitev Žabjega kralja bo prava lutkarska poslastica

Predstava ‘Žabji kralj’ je obiskala tudi Hrvaško, Avstrijo, Italijo, Belgijo in Madžarsko (foto: FB Mini teater)

Premiera gledališko-lutkovne predstave ‘Žabji kralj’ je bila na sporedu 17. septembra 2001 (torej le slab teden po terorističnih napadih Al Kajde na ZDA). Tedaj je v predstavi nastopal Robert Waltl, ki je kasneje skupno odigral kar 450 ponovitev. Nato so predstavo malce prenovili in 18. januarja 2014 je bila na vrsti še premiera druge verzije igre, v kateri je glavno vlogo prevzel Tadej Pišek in nato do danes nanizal še 549 ponovitev.

Prav s Piškom bo v soboto (5. februarja 2022) predstava da praznovala imeniten okrogel jubilej – predstavo številka 1000! »Sporočilo pravljice, namenjeno malim princeskam, kaže na možnost gledanja dogodkov z različnih zornih kotov, saj lahko včasih tudi v stvareh, ki se nam sprva zdijo grde, s potrpežljivostjo odkrijemo lepoto,« pravijo na Mini teatru o tej znani zgodbi bratov Grimm, ki jo je predelal Vesselin Boidev.

Sedanja oblika predstave ‘Žabji kralj’, ki je koprodukcija Mini teatra in Slovenskega stalnega gledališča iz Trsta, je nastala skupaj s številnimi priznanimi bolgarskimi lutkovnimi umetniki, med katerimi je slovenskemu občinstvu še najbolj znan režiser Slavčo Malenov. V soboto, 5. februarja se torej ob 11. uri v Mini teatru (Križevniška ulica 1, Ljubljana) obeta prava lutkovno-gledališka poslastica.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.