Naslovnica Magazin TikTalk, TikTok in prihodnost turistične industrije

TikTalk, TikTok in prihodnost turistične industrije

Avtor: Spletno Uredništvo
Pred kratkim so na Ekonomski fakulteti pripravili javni dogodek glede uporabe družbenega omrežja TikTok v turistični industriji. TikTok ima namreč že več kot 1,1 milijarde aktivnih uporabnikov, tako da je nedvomno postalo zelo mikavno promocijsko orodje.
TikTalk, TikTok in prihodnost turistične industrije

Za dogodek je vladalo veliko zanimanje (foto: IPPR)

‘TikTalk’ se imenuje serija javnih dogodkov, za katerimi stojijo DD Studios, agencija bold.group in organizacija ALUMNI Ekonomske fakultete UL. Namen vseh teh dogodkov je strokovna poglobitev v trenutno zelo priljubljeno in najhitreje rastoče družbeno omrežje ‘TikTok’. Na dogodkih predavajo različni strokovnjaki, ki se s ‘TikTokom’ srečujejo vsak dan, oziroma ga že uspešno uporabljajo v komercialne namene.

»Minulo sredo je na Ekonomski fakulteti potekal dogodek TikTalk na temo uporabe TikToka v turistični industriji. Poleg TikToka so se dotaknili tudi vertikalnih videov na splošno, ki veljajo za trend prihodnosti, na katerega bi morale skočiti vse tržne znamke. Vertikalni video format se poleg TikToka namreč uporablja tudi za Instagram Reels, YouTube Shorts in SnapChat,« so pojasnili v skupnem sporočilu za javnost.

Po podatkih agencije IPPR, ki prav tako sodeluje pri seriji javnih dogodkov ‘TikTalk’, že več kot 1,1 milijarde aktivnih uporabnikov. Ti uporabniki na omrežju povprečno preživijo 52 minut dnevno, najbolj priljubljen pa je med najstniki, čeprav tudi število starejših uporabnikov raste izjemno hitro in je danes že več kot 45 % uporabnikov ‘TikToka’ starih med 20 in 39 let.

Na predstaviti je bilo prav tako moč izvedeti, da je TikTok za ‘generacijo Z’ zelo pomemben, saj se ideje za potovanja in dopuste ne iščejo več toliko na Googlu, ampak kar na TikToku. Zato ni preveč presenetljivo, da so se iskanja turističnih destinacij na TikToku lani povečala kar za 350 odstotkov. Najbolj klikane turistične destinacije na omrežju pa so bila velemesta New York, Dubai in Istanbul.

Poleg tega so strokovnjaki na predstavitvi razkrili,  da ima v Sloveniji dobre izkušnje z objavami na TikToku že več specializiranih turističnih spletnih mest, kot so Visit Ljubljana, I Feel Slovenia in spletno mesto Slovenske turistične organizacije STO.  Vsi prisotni pa so se tudi strinjali, da je TikTok prihodnost turistične industrije in kot tak odlično orodje, za promocijo turističnih destinacij.

(vir: IPPR)

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.