Naslovnica Šport Štiri skakalne tekme in štiri slovenske uvrstitve na stopničke

Štiri skakalne tekme in štiri slovenske uvrstitve na stopničke

Avtor: Spletno Uredništvo
Športni konec tedna sta tokrat zaznamovala predvsem uspeha smučarke skakalke Eme Klinec in uspeha skakalcev Timija Zajca ter Domna Prevca. Ema je na tekmah svetovnega pokala v Hinterzartnu nanizala dve drugi mesti, Timi in Domen pa sta bila na letalnici na Kulmu drugi oziroma tretji.
Štiri skakalne tekme in štiri slovenske uvrstitve na stopničke

Ema Klinec je lahko po dvojnem uspehu upravičeno zadovoljna (foto: FB Smučarska Zveza Slovenije – SloSki.si)

Po sobotnem drugem mestu je slovenska skakalka Ema Klinec tudi včeraj, ko je bila v nemškem Hinterzartnu na sporedu še druga tekma svetovnega pokala za dekleta, znova pristala na stopničkah. V soboto se je Ema s šestega mesta po prvi seriji nato z odličnim skokom v drugi seriji povzpela na končno drugo mesto, včeraj pa bila po prvi seriji peta, da bi nato ‘ponovila vajo’ in z najboljšim skokom druge serija znova prišla do drugega mesta.

“Res sem vesela te konstantnosti. Štiri od šestih skokov tu sem bila najboljša. Zdaj pa si bo potrebno še zaupati, tako kot sem si vse te skoke. In upam na najboljše. Res lep vikend za mano. Grem z dobro voljo naprej v Willingen leteti oz. nabrati čim več metrov,” je po tekmi za spletno stran Smučarske zveze Slovenije sloski.si dejala Ema. Sicer pa je malce nenavadno, da so ji v Nemčiji uspeli štirje najboljši skoki od šestih serij (vključno s kvalifikacijami), vseeno pa ni prišla do zmage.

Emin uspeh pa je včeraj na tekmi svetovnega pokala v smučarskih poletih v avstrijskem Kulmu izenačil Timi Zajc, ki je na drugi zaporedni preizkušnji na tej velikanki zaostal le za zmagovalcem Halvorjem Egnerjem Granerudom. S tem je drugouvrščeni Timi Zajc tudi malce izboljšal sobotni uspeh Domna Prevca, ki je bil na prvi tekmi v poletih podobno odličen – tretji.

Forma slovenskih skakalk in skakalcev se torej pred zaključnim delom sezone, ko bodo na vrsti še svetovna prvenstva, očitno kar lepo dviga.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.