Naslovnica Trendi Terminator šestič, animirani ovenček drugič, Plen pa pogojno prvič

Terminator šestič, animirani ovenček drugič, Plen pa pogojno prvič

Avtor: Spletno Uredništvo

Zadnji dan meseca oktobra v Koslosej prihajajo tri filmske premiere – v treh različnih žanrih. ‘Bacek Jon film: Farmagedon’ je animirana družinska pustolovščina, ‘Terminator: Temačna usoda’ sodi med znanstveno fantastiko, film ‘Plen’ pa v žanr grozljivk.

Slikovni napovednik grozljivke Plen (foto: kolosej.si)

 

31. oktobra se v domačih kinematografih obetajo kar tri filmske novosti. Animirani film ‘Bacek Jon film: Farmagedon’ je po premiernem filmu iz leta 2014 drugi iste franšize, namenjen pa je otrokom in družinam. Sicer po svetu Baceka oz. ovenčka Jona poznajo pod imenom ‘Shaun the sheep’. Novost je tudi šesto nadaljevanje slavne franšize o boju med človeštvom in sovražno umetno inteligenco ‘Terminator: Temačna usoda’, ki seveda v žanr znanstvene fantastike. Pod scenarij filma se je podpisal James Cameron, v njemu pa igrajo Edward Furlong, Mackenzie Davis, Linda Hamilton, Arnold Schwarzenegger in Tom Hopper.

Teoretično naj bi bila še najbolj izvirna tretja filmska premiera zadnjega dne oktobra. Gre namreč za grozljivko, ki so jo poimenovali ‘Plen’. Ker so doslej posneli vsaj 130 grozljivk, v katerih se filmska zgodba odvija na samotnem otoku, pa je tudi za Plen težko govoriti o originalnosti. »Toby Burns (Logan Miller) je razvajen mladostnik, ki lagodno živi pri starših, prilepljen na mobilnik. Ko očeta ubijejo roparji, se počuti krivega za njegovo smrt. Mama mu želi pomagati in ga prijavi v terapevtski program, ki se dogaja na enem od samotnih malezijskih otokov.

Tam se bo naučil skrbeti zase in se sproprijeti s krivdo. Toda na otoku spozna skrivnostno dekle Madeleine (Kristine Froseth). Kmalu ugotovita, da nista sama in da jima zmanjkuje časa. V džungli preži nekaj krvoločnega. Toby mora pobegniti z otoka, sicer bo tudi on postal plen,« pravi napovednik Plena. Za scenarij in režijo je poskrbel Franck Khalfoun, v glavnih vlogah pa so Jody Mortara, Jolene Anderson, Kristine Froseth in Logan Miller.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.