Naslovnica Šport Tekme Lige prvakov in Lige Evropa začenjajo nogometno pomlad

Tekme Lige prvakov in Lige Evropa začenjajo nogometno pomlad

Avtor: Spletno Uredništvo

Jutri sta na vrsti prvi dve tekmi osmine finala nogometne Lige prvakov in v sredo še dve. S srečanji šestnajstine finala se bo nadaljevala tudi Liga Europa, v soboto pa se predvidoma vrača prva slovenska nogometna liga, a le, če bo vreme usmiljeno.

champions

Na eni strani sveta se odvijajo zimske olimijske igre, na drugi pa se v podobno zimskih razmerah začenja evropska nogmetna pomlad (foto: uefa.com)

 

Nogometni navdušenci bodo ta teden spet zadihali s polnimi pljuči. Jutri se namreč pričenja faza izločilnih bojev v nogometni Ligi prvakov. Italijanske prvake Juventusa doma v Torinu v prvem dvoboju osmine finala čaka težko delo proti londonskemu Tottenhamu. Najbrž še celo nekoliko bolj kakovostnega angleškega nasprotnika pa pričakuje švicarski Basel, saj je Manchester city trenutno z naskokom prva ekipa na Otoku. 

Obe tekmi bosta ob klasičnem terminu ob 20.45, že ob 18. uri, prav tako jutri, pa bo nogometno pomlad začela Liga Evropa in sicer z zelo zanimivo tekmo šestnajstine finala med bogatim moskovskim CSKA-jem in v tej sezoni prebujeno beograjsko Crvezno zvezdo. 

V sredo bo v Ligi prvakov Porto gostil Liverpool, ki je za gledalce vedno mikaven nasprotnik. Vseeno pa bo precej več zanimanja pritegnila tekma med Realom iz Madrida, ki mora neuspešno domačo sezono reševati na evropskem prizorišču, in vodilno ekipo francoske lige – pariškim PSG-jem (ostale štiri tekme osmine finala Lige prvakov bodo na sporedu šele naslednji teden, med njimi pa izstopa dvoboj med Chelseajem in Barcelono). 

V četrtek zvečer bo sledilo še 15 tekem šestnajstine finala Lige Evropa, med katerimi velja opozoriti na italijansko-nemška obračuna med Atalanto Josipa Iličića in dortmundsko Borussio ter med Napolijem in RB Leipzigom.    

V soboto bi se moralo nadaljevati tudi prvenstvo v prvi slovenski nogometni ligi. Ankaran Hrvatini bi se moral v Dravogradu v zaostali tekmi 18. kroga pomeriti z Aluminijem. Vendar pa sta bili zadnji dve decembrski tekmi Ankarančanov v Dravogradu odpovedani zaradi snežnih razmer in nihče ne more zagotoviti, da bo tokrat vreme bolj usmiljeno do nogometašev in ljubiteljev nogometa. 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.