Naslovnica Slovenija Tedni vseživljenjskega učenja so se letos pričeli z zamikom

Tedni vseživljenjskega učenja so se letos pričeli z zamikom

Avtor: Spletno Uredništvo

Tedni vseživljenjskega učenja (TVU) so najvidnejša kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Letos potekajo med 4. septembrom in 9. oktobrom, v tem času pa bo na stotine dogodkov opozarjalo na vlogo, ki jo ima učenje na vseh področjih življenja.

 Tedni vseživljenjskega učenja so se letos pričeli z zamikomTedni vseživljenjskega učenja so povezani s sloganom ‘Slovenija, učeča se dežela’ (foto: Norwood Charity/commons.wikimedia.org)

 

Tedni vseživljenjskega učenja (TVU) letos obeležujejo 25-letnico svojega obstoja. TVU so ena najpomembnejših akcij na področju izobraževanja in učenja v državi, potekajo pa pod okriljem Andragoškega centra Slovenije (ACS). ACS pri svojem delu koordinira aktivnosti s stotinami slovenskih ustanov, skupin in posameznikov, pa tudi s tistimi iz zamejstva oziroma tujine.

»Od 4. septembra do 9. oktobra bo na stotine dogodkov opozarjalo na vlogo, ki jo ima učenje na vseh področjih našega življenja – v formalnem procesu pridobivanja znanja, pri delu, osebnostni rasti ter sobivanju v različnih skupnostih. V zadnjih letih je program obogaten s Parado učenja – Dnevom učečih se skupnosti,« so pojasnili z Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport (MIZS), ki aktivno podpira projekt. 

Dogodke v sklopu letošnjih Tednov vseživljenjskega učenja bodo pripravili in izpeljali delavci iz vrst izobraževalnih ustanov, nevladnih organizacij in najrazličnejših društev. Program oziroma učenje pa je namenjeno mladimi in odraslim, v mestih in na podeželju, v preteklosti že vključenim in tistim, ki bi radi poskusili prvič. Sicer so bili TVU v zadnjih letih na sporedu že maja in junija, letos pa je pandemija prestavila zgodbo na konec poletja.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.