Naslovnica Gospodarstvo Kmetijstvo in turizem v boj proti posledicam koronavirusa

Kmetijstvo in turizem v boj proti posledicam koronavirusa

Avtor: Spletno Uredništvo

Na Gospodarskem razstavišču je bila na vrsti konferenca ‘Kmetijstvo in turizem v novi dobi’, ki je potekala v organizaciji časnika Finance. Gre za povezovanje kmetijstva in turizma glede projekta Slovenije – evropske gastronomske regije 2021, kar je v času, ko svetu kraljuje pandemija koronavirusa, še toliko bolj pomembno.

Kmetijstvo in turizem v boj proti posledicam koronavirusaSlovenija bo Evropska gastronomska regija 2021, zato se obeta slastno prihodnje leto (foto: wallpaperflare.com)

 

Na Gospodarskem razstavišču je bila na vrsti konferenca ‘Kmetijstvo in turizem v novi dobi’, ki je potekala v organizaciji časnika Finance. Na dogodku so bili prisotni vrhovi Ministrstva za kmetijstvo gozdarstvo in prehrano (MKGP), Slovenske turistične organizacije (STO) in Turizma Ljubljana. Govorili so predvsem o projektu Slovenija – evropska gastronomska regija 2021 ter o Covidu 19.

Gastronomija je bila sicer že za letos predvidena kot osrednja točka promocije slovenskega turizma, zato je junija zaživel tudi nov spletni portal ‘Taste Slovenia’, na kjer so predstavljene najbolj zanimive slovenske restavracije in tradicionalne gostilne, butične zgodbe, doživetja ter ostali gastronomski dogodki. Prihodnje leto pa bo gastronomija še bolj poudarjena, saj bo Slovenija nosilka naziva ‘Evropske gastronomske regije 2021’.

Cela vrsta za to priložnost posebej pripravljenih aktivnosti naj bi slovenskim turističnim kmetijam, vinarjem, gostincem in turističnim ponudnikom pomagala premagati težave, ki so jih imeli zaradi pandemije koronavirusa. »Pred nami je nova doba kmetijstva, še bolj pa nova doba turizma. Navade porabnikov in turistov se bodo glede na drugačne okoliščine močno spremenile. Na novo se bo morala definirati tako visoka kulinarika kot različni ponudniki turističnih doživetij.

Pandemija koronavirusa je v kmetijstvu in turizmu že sprožila tudi val nove ustvarjalnosti. Še bolj se poudarjajo lokalno pridelana hrana, povezovanje in digitalizacija,« so poudarili s STO. Sicer je bila partner konference destinacija Vipavska dolina, poleg STO in MKG pa so jo podprli še lokacije oziroma blagovne znamke Okusi Posavja, Fontana vin, Posestvo Sončni raj in Flavors of Styria.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.