Naslovnica Slovenija Teden športa v znamenju gibanja in teka

Teden športa v znamenju gibanja in teka

Avtor: Spletno Uredništvo

V tednu športa, ki bo trajal od od 23. do 30. septembra, so na Ministrstvu za zdravje skupaj s številnimi partnerji pripravili paleto aktivnosti, primernih za vsakogar.  Aktivnosti, ki jih  predstavljajo, so uresničevanje zavez Nacionalnega programa ‘Dober tek, Slovenija’, s katerim želijo v Sloveniji spreminjati prehranjevalne in gibalne navade vsakega v Sloveniji.

runners 752493 960 720Začenja se teden športa in akcije Dober tek, Slovenija! (vir slike: pixabay.com)

V tednu športa želijo na Ministrstvu za zdravje razgibati Slovenijo in povabiti prav vse, od najmlajših do najstarejših, naj bodo aktivni. Vsaka aktivnost šteje in nikoli ni prepozno za spremembo.

“Naša telesa so narejena za gibanje in gibanje je najboljša naložba v dobro zdravje. Teden športa, ki je pred nami, je odlična priložnost in vzpodbuda, da vsak najde najboljšo obliko telesne dejavnosti zase in jo umesti v svoje vsakodnevne rutine. Vabimo vas, da spremljajte informacije na spletnih straneh Ministrstva za zdravje in na našem Facebook profilu in se nam pridružite tudi pri vadbah. Dober tek Slovenija,” pravijo na ministrstvu.

Zato so v sodelovanju z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje in zdravstvenimi domovi pripravili vrsto dogodkov po celi Sloveniji. Na več kot 30 lokacijah bodo preko celega tedna potekale predstavitve preventivnih programov, ki jih izvajajo zdravstveni domovi, meritve in testi hoje, demonstracije nordijske hoje ter druge različne predstavitve, ki jih izvajajo OE NIJZ. Ob tej priložnosti bodo organizirani tudi različni športni dogodki.

V torek, 26. 9., bodo v sodelovanju s Šolo zdravja, ki jo na Ministrstvu za  zdravje tudi sofinancirajo, izvedli zdravo vadbo za seniorje v ljubljanskem parku Kodeljevo. Vabijo vse, da ob 9. uri tam preizkusijo brezplačno telovadbo, ki sicer poteka vsako jutro ob 7.30 po različnih krajih po Sloveniji, ob vsakem vremenu.  Vadbo bodo vodili usposobljeni prostovoljci, mreža vadečih skupin pa se sicer hitro širi po vsej Sloveniji.

V sredo, 27. 9., bodo v sodelovanju s Fakulteto za šport izvedli strokovni posvet z naslovom ‘KAJ JE ZDRAV ŠPORT MLADIH – Kaj lahko zdravniki, trenerji, športni pedagogi in starši naredimo za boljše zdravje mladih’. Tam bodo strokovnjaki z različnih področij pregledali izzive na področju prehrane in telesne dejavnosti mladih, ter skupaj začrtali smeri skupnega in usklajenega delovanja v prihodnje.

V petek in soboto, 29. in 30. 9., bodo v sodelovanju z društvom Vesela Kuhna na Olimpijskem festivalu v Ljubljani na Kongresnem trgu pokazali, da je priprava zdravega obroka enostavna in zabavna. Program ‘Kuhna pa to’ otroke uči, kaj je zdravo prehranjevanje, mladi iz vse Slovenije pa pridno ustvarjajo recepte in kuhajo. (vir: Ministrstvo za zdravje)

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.