Naslovnica Trendi Haiku Garden s svežo promocijo, svežo ploščo in svežim koncertom

Haiku Garden s svežo promocijo, svežo ploščo in svežim koncertom

Avtor: Spletno Uredništvo

Skupina Haiku garden v kratkem pripravlja promocijski koncert ob izidu svojega novega albuma Where if not now. Slednjega je izdala založba Kapa records, koncert pa bo v Gala hali. 

 kapa

Grafični napisi na plakatu močno spominjajo na videoigrice iz 90 let prejšnjega stoletja (foto: Društvo Kapa)

 

Po tem, ko so na krilih EP-ja Waver prekrižarili slovenske ter evropske klubske in festivalske odre, so domači heroji zapacanih kitar in sanjavih vokalov, Haiku Garden, pripravljeni na novo poglavje.

“K sreči se niso preveč zgledovali po My Bloody Valentine (jap, govorimo o tebi, gospod Kevin »22 let kasneje« Shields) in po intenzivnem studijskem delu je tu težko pričakovani dolgometražni prvenec,” so sporočili z Društva Kapa. 

Na ‘Where if not now’ Haiku Garden zvenijo kot polnokrven in prekaljen bend, ki raziskuje, razkraja in nadgrajuje shoegazovsko podstat, v katero z grobimi, eksperimentalnimi ter melodičnimi prijemi vrisuje povsem svojstven zvočni podpis. Zasedbi je pri ustvarjanju prvenca pomagal lucidni kitarski mojster Vitja Balžalorsky.

Slednji bo skupaj z bendom in peto članico, vizualko, ter njenim tokratnim mentorjem VJ FŠK-om prihajajočo koncertno premiero prvenca in nekaj ponovitev doma in na tujem pilil na večdnevni rezidenci v Gala hali.

To pomeni, da bo na ‘live promociji plate’ 25. oktobra žgalo in bliskalo. Poskrbljeno pa bo tudi za after, na katerem bo Goran Kompoš lociral in serviral presečišča kitarskih odvodov ter elektronike. 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.