Naslovnica Slovenija Teden Rdečega križa v znamenju aktivnosti po vsej Sloveniji

Teden Rdečega križa v znamenju aktivnosti po vsej Sloveniji

Avtor: Spletno Uredništvo
Jutri se po svetu obeležuje Mednarodni dan Rdečega križa in Rdečega polmeseca. Hkrati se s tem pričenja tudi Teden Rdečega križa, ki bo po vsej Sloveniji potekal do 15. maja, v tem času pa se napoveduje zares dolga vrsta najrazličnejših aktivnosti.
Teden Rdečega križa v znamenju aktivnosti po vsej Sloveniji

Rdeči križ Slovenije nenehno deli hrano za socialno najšibkejši del populacije (foto: FB RKS)

Z Rdečega križa Slovenije so spomnili, da se je 8. maja 1828 rodil Henry Dunant – ustanovitelj Mednarodnega gibanja Rdečega križa in Rdečega polmeseca ter dobitnik prve Nobelove nagrade za mir. Zato je 8. maj dan, ko nacionalna društva Rdečega križa in polmeseca po vsem svetu pripravijo različne promocijsko-ozaveščevalne dogodke. V Sloveniji pa od 8. do 15. maja poteka tudi Teden Rdečega križa.

Rdeči križ Slovenije (RKS) bo v Tednu Rdečega križa prek svojih 56 območnih združenj in skoraj 900 krajevnih organizacij RKS tudi letos v naslednjih dneh izvajal zares ogromno aktivnosti. »Teden Rdečega križa bomo letos obeleževali pod sloganom ‘Vse, kar delamo, delamo #izsrca’. Nekaj zadnjih let so naša načela: humanost, nepristranskost, nevtralnost, neodvisnost, prostovoljnost, enotnost in univerzalnost; pod stalnim preizkusom.

 Skoraj 160 let iz dneva v dan, tedna v teden, meseca v mesec in leta v leto dokazujemo, da vse, kar delamo, delamo #izsrca,« pa je v svoji letošnji poslanici ob tej priložnosti zapisala predsednica Rdečega križa Slovenije, mag. Vesna Mikuž. Sicer je po vsej državi v naslednjem tednu toliko predvidenih aktivnosti, da posebna predstavitvena razpredelnica RKS z lokacijami in opisom dogajanja obsega kar 14 strani formata A4.

Poleg tega bo na spletni strani RKS od jutri objavljen tudi seznam številnih trgovin po vsej Sloveniji, pred katerimi bodo za socialno šibkejše in ogrožene zbirali prehranske izdelke z daljšim rokom trajanja ter higienske potrebščine.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.